Menu
Casper Ruud slo Taylor Fritz. Foto: Christophe Ena / AP / NTB

Ruud klar for gigantduell mot Djokovic: – En av de tøffeste utfordringene i idretten vår

Casper Ruud kjempet amerikanske Taylor Fritz i senk på veien mot kvartfinale i Roland-Garros-turneringen i tennis. Der venter Novak Djokovic.

Av NTB | 03.06.2024 22:33:06

Sport: Sifrene i mandagens kamp ble 7-6 (7-5), 3-6, 6-4, 6-2.

– Dette ble en ekstremt vanskelig kamp. Taylor har virkelig hevet seg på grus de siste årene. Han er en veldig, veldig farlig spiller. Dette ble tett og kampen kunne gått begge veier, sa Ruud i seiersintervjuet med arrangøren.

Den kommende kvartfinaleduellen mellom Ruud mot Djokovic blir en reprise av fjorårets finale på rødgrusen i Paris. Der gikk Djokovic seirende ut. Nå kan Ruud få revansje.

– Det er an av de tøffeste utfordringene du kan få i sporten vår. Han vant her i fjor, men jeg skal gjøre alt for å få revansje, sa Ruud.

Det første settet startet med tidlige servebrudd for begge spillerne. Deretter fulgte de hverandre som skygger fram til et tiebreak som Fritz innledningsvis så ut til å ha full kontroll på.

Ruud slo imidlertid tilbake og snudde 1-5 til 5-5, før han sikret seg settseieren mot en tydelig frustrert amerikaner.

I det tredje settet snudde pendelen på nytt. Ruud løftet eget spill et lite hakk, mens Fritz fikk større og større problemer med å henge med.

– Å ha den fysikken Casper Ruud har er til stor hjelp når man spiller Grand Slam-tennis og fem sett, konstaterte Discovery-kommentator Christer Francke etter hvert som amerikaneren så mer og mer preget ut.

På stillingen 5-2 til Ruud ba amerikaneren om en medisinsk timeout. Da hadde han tapt to strake servegame og så plaget ut. Etter å ha fått medisinsk tilsyn i flere minutter løftet så amerikaneren seg igjen.

Sett nummer fire forløp litt som det tredje. Ruud hadde føringen fra start, og denne gangen slapp han aldri Fritz inn i leken.

– Her på grusen er han så god. Han er fortjent videre, sa Francke om prestasjonen.

Dermed blir Djokovic neste motstander for den formsterke nordmannen.

Verdenseneren løste til slutt kvartfinalebillett med sifrene 6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3. Maratonkampen varte i hele fire timer og 39 minutter.

Djokovic slet åpenbart med knevondt underveis i kampen, men bet smertene i seg og snudde 1–2 i sett til seier og avansement.

Serberen er klar for sin 15. strake kvartfinale i Roland-Garros-turneringen. Seieren mandag var hans 370. i Grand Slam-sammenheng.

Ruud er seedet som nummer sju i turneringen. Han har vært i finalen i den franske turneringen de to siste årene.

I andre sett slo Fritz tilbake og tok de tre første servegamene. Ruud kom seg til hektene etter sjokkåpningen, men klarte ikke å spille seg helt inn i settet igjen. Det endte i stedet med amerikansk 6-3-seier.

Fritz forsvarte egen serve til 3-5, før han brøt Ruud til 4-5. Det neste gamet ble en thriller. Ruud spilte seg fram til flere settballer, men klarte ikke omsette fem. På tredje forsøk misset imidlertid Fritz en stoppball og måtte se settet ende 6-4 i norsk favør.

Verdensener Djokovic var kraftig på defensiven mot 23.-seedede Francisco Cerundolo i sin kamp i Paris mandag, men slo til slutt tilbake i en thriller av en kamp.

(©NTB)