Menu
Casper Ruud i aksjon mot spanske Alejandro Davidovich Fokina i Roland Garros-turneringen. Foto: Jean-François Badias / AP / NTB

Ruud kjempet seg videre i Paris: – Han er så skarp

Casper Ruud fikk det tidvis tøft mot Alejandro Davidovich-Fokina, men var best da det gjaldt og fikk spanjolen forbanna i det avgjørende settet.

Av NTB | 30.05.2024 23:23:18

Sport: Ruud kunne til slutt juble for at han er én av 32 igjen i turneringen med sifrene 7-6 (7-5), 1-6, 6-3, 4-6, 6-3. Kampen varte i 4 timer og 9 minutter.

Avgjørelsen kom da Ruud brøt Davidovich-Fokina i det fjerde gamet. Spanjolen svarte med å slenge racketen i bakken.

Intensiteten på stadion økte for hvert game som gikk nærmere en avgjørelse. Ruud beholdt kontrollen og vant.

– Jeg elsker å være her og spille i Roland-Garros. Kampen i dag er en kamp man håper å vinne og som man jobber for hver dag for å være klar for. Jeg kommer til å sove godt i kveld, for det var en veldig vanskelig kamp, sa Ruud til arrangøren.

Nordmannen passet også på å hylle det franske publikummet som hadde holdt ut etter en lang dag med regn og utsettelser.

– Han er så skarp. Jeg synes han skrur opp tempoet et lite hakk i forehandene utover i femte (sett), sa Discoverys kommentator Ola Bentzen.

– Det krever mye selvtillit å banke på i sånne situasjoner med så mye press, la han til.

Nå venter Tomas Etcheverry fra Argentina (29 i verden) i 3. runde. Novak Djokovic er også videre og er potensiell motstander for Ruud i kvartfinalen.

I det første settet hadde Davidovich-Fokina tre bruddballer i første game uten å lykkes. Deretter fulgte de hverandre til tiebreak. Der var Ruud sterkest og omsatte sin andre settball. Etter en times spill kunne han juble for den beste starten.

Spanjolen reddet først to bruddballer i første game i annet sett. Så brøt han Ruud blankt i game nummer to.

– Prøv å finne forehanden mest mulig, var beskjeden fra far og trener Christian Ruud på tribunen.

Ruud kom seg et brudd foran i det tredje settet. I fjerde sett slo Davidovich-Fokina dobbelt så mange vinnere som Ruud og tvang fram et avgjørende sett.

Etter over fire timer var det Ruud som kunne juble. Nordmannen er på jakt etter å nå finalen i Roland-Garros for tredje år på rad.

Før kampen sto det 2-2 sammenlagt mellom de to spillerne. Davidovich-Fokina slo Ruud i en dramatisk femsetter i 3. runde av Roland-Garros i 2021. Nordmannen fikk med det sin revansj.

Lite fungerte for Ruud som ga fra seg settet med 1-6.

(©NTB)