Casper Ruud holder seg borte fra sosiale medier. Foto: Jean-François Badias / AP Photo / NTB

Ruud holder seg borte fra sosiale medier: – Folk kan slenge ut hva som helst

Casper Ruud tror det kan være negativt for den mentale helsen å gi for mye oppmerksomhet til det som blir sagt i sosiale medier. Derfor holder han seg unna.

Av NTB | 02.06.2023 06:48:53

Sport: Torsdag tok Ruud seg greit forbi italienske Giulio Zeppieri (nummer 129 i verden) i 2. runde av Roland-Garros. Nordmannen tok seg helt til finalen i fjor og håper å gjenta bragden i årets utgave av turneringen.

Fjoråret var alt i alt fenomenalt for Ruud med tre titler på grus, finale i Roland-Garros og US Open og finale i ATP-sluttspillet. Nordmannen nådde så høyt som en 2.-plass på ATP-rankingen og fikk stadig flere øyne rettet mot seg.

Likevel var ikke alt av tilbakemeldinger han fikk av den positive sorten, skal man tro Ruud:

– Jeg har fjernet meg fra sosiale medier. Jeg har ikke noe behov for å se at jeg blir hedret når jeg gjør det bra, eller bli hakket ned på når det ikke går bra, sa han på en pressekonferanse etter torsdagens kamp.

– Jeg merker at det er ganske behagelig. Det har hjulpet for min mentale helse.

Ruud har levert varierende prestasjoner i første halvdel av 2023. Roland-Garros er kun tredje turnering av 13 hvor han har vunnet minst to strake kamper.

Samtidig kan det se ut som nordmannen har begynt å finne formen igjen de siste to månedene. I Masters-turneringen i Roma tidligere i mai tok han seg til semifinale. I starten av april vant han ATP250-turneringen i Estoril.

– Sosiale medier er jo et forum hvor folk har veldig lite begrensninger, de kan slenge ut hva som helst. Hvis man henger seg opp i det, så kan det bli ganske nedbrytende for den mentale helsen, sa han.

Ruud møter kinesiske Zhang Zhizhen (71 i verden) i tredje runde av turneringen lørdag.

24-åringen tok beslutningen for noen måneder siden.

Nordmannens valg om ikke å la seg påvirke av meningene i sosiale medier kan ha hjulpet ham i å vende den negative trenden fra starten av året.