Menu
Casper Ruud storspiller mot Holger Rune i Roland-Garros. Foto: Christophe Ena / AP / NTB

Ruud herjer med Rune – på vei mot semifinale i Paris

Casper Ruud er ett sett unna kvartfinaleseier over Holger Rune i Roland-Garros. Han har slått sin danske rival i senk og leder 2-0.

Av NTB | 07.06.2023 21:48:55

Sport: Hittil har det var alt annet enn jevnspilt på Philippe-Chatrier-banen. Ruud vant de to første settene 6-1 og 6-2.

Snarøya-mannen avverget to bruddballer i kampens første game, men deretter har nordmannen storspilt. Selv greide han å bryte umiddelbart til 2-0.

Rune så ikke skarp ut og lå under 0-3 etter litt over ti minutter.

– Det ser nesten ut som at Holger Rune fortsatt er i garderoben. Han gjør veldig mange grove feil, sa Discoverys kommentator Svein-Espen Olsen.

Litt tegn til bedring var det fra Rune da han på 0-40 fikk inn fire poeng på rad. Det stoppet Ruud fra å bryte igjen, men det klarte han ikke i sitt neste servegame.

Den danske motgangen ble med over i sett nummer to. Der ble Rune nok en gang brutt i sitt første servegame, og han gjentok bedriften da han føk opp i 4-1.

– For en tennis av Casper, sa Discoverys mann under direktesendingen.

Man må vinne tre sett for å ta seg videre. I semifinalen venter tyskeren Alexander Zverev. I fjor tok Ruud seg helt til finalen i Roland-Garros.

(©NTB)

Flere nyheter: