Menu
Casper Ruud åpner for å teste serve-regelendring. Foto: Dita Alangkara / AP / NTB

Ruud åpner for å teste friskt serve-grep i internasjonal tennis

Casper Ruud er ikke fremmed for å prøve ut en endring av dagens serve-regler under en internasjonal turnering. Endringen kan i teorien gagne ham selv.

Av NTB | 23.01.2023 20:15:03

Sport: Mandag inviterte den norske tennisstjernen følgerne sine på Twitter til å stille ham spørsmål de ønsket svar på. Et av spørsmålene som kom inn likte åpenbart Ruud litt ekstra godt.

En av følgerne ville vite om Ruud mener det ville vært positivt for tennissporten dersom man gikk over til å tillatte kun én serve. Dagens regler åpnet for én servefeil, før andreserven må sitte dersom poenget ikke automatisk skal gå til motstanderen.

«Godt spørsmål! Jeg synes det hadde vært kult og interessant å se en proff turnering der denne regelen ble endret, bare for å se hvordan det påvirket spillerne og hvordan kampene ble spilt. Færre serveess og flere ballvekslinger er sannsynlig», svarer Ruud.

Den aktuelle følgeren argumenterer også med at lengre ballvekslinger vil gi mer underholdning for de som følger kampene.

Grepet med kun én serve vil trolig gagne Ruuds spillestil. På sitt beste får han ofte motstanderne sine møre i lange ballvekslinger.

(©NTB)