Menu
Kenyas president William Ruto vil oppheve forbudet mot hogst av tømmer, til protest fra klimaaktivister. Foto: Brian Inganga / AP / NTB

Ruto gjenåpner for tømmerhogst i Kenya

Kenyas president William Ruto opphever et nesten seks år gammelt forbud mot tømmerhogst i landet, til protester fra miljøvernere.

Av NTB | 03.07.2023 08:32:54

Vær: Ruto mener forbudet mot tømmerhogst for lengst har gått ut på dato og sier at beslutningen om å åpne for hogst vil skape nye arbeidsplasser.

– Vi kan ikke la fullt utvokste trær råtne i skogen mens lokalbefolkningen lider som følge av tømmermangel, sier han.

– Derfor har jeg besluttet å gjenåpne for tømmerhogst slik at vi kan skape arbeidsplasser for de unge og åpne ny næringsvirksomhet, sier Ruto.

Greenpeace Africa er sterkt kritiske til beslutningen og mener at den vil få katastrofale miljømessige følger.

– Kenyas skoger er hjem for sjeldne og truede arter. Millioner av lokale innbyggere er avhengige av disse skogene og henter levebrødet, mat og medisiner fra dem, mener de.

– Det er gjort betydelig framgang i arbeidet med å beskytte skog og bekjempe klimakrisen siden den kenyanske regjeringen innførte et forbud mot tømmerhogst for seks år siden, påpeker Greenpeace.

Som et ledd i kampen mot klimaendringene har Ruto tidligere lansert en plan om å plante 15 milliarder trær i Kenya de neste ti årene.

(©NTB)

Flere nyheter: