Menu
Russlands statsminister Mikhail Misjustin (t.v.) er på besøk i Kina, der han onsdag ble ønsket velkommen av statsminister Li Qiang (t.h.). Foto: AP / NTB

Russlands statsminister på besøk i Kina

Russlands statsminister Mikhail Misjustin er i Kina og understreker at båndene mellom Moskva og Beijing nå er sterkere enn noensinne.

Av NTB | 24.05.2023 08:28:45

Krig og konflikter: – Som våre kinesiske venner sier: Samhold gjør det mulig å flytte fjell, sa Misjustin da han onsdag møtte Kinas statsminister Li Qiang.

Li understreket at samarbeidet mellom de to land nå er tatt til et nytt nivå, og at samhandelen hittil i år har vært på nærmere 770 milliarder kroner.

– Det er en økning på over 40 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, påpeker han.

Også de gjensidige investeringene øker, ifølge Li.

– Store strategiske prosjekter går jevnt framover, sier han.

Misjustin møtte også Xi Jinping onsdag, og den kinesiske presidenten understreket også at forholdet mellom de to land nå er sterkt og godt.

– Kina og Russland vil fortsette med å gi hverandre solid støtte i spørsmål som angår de to lands kjerneinteresser, og styrke samarbeidet på multilaterale arenaer, sa Xi til nyhetsbyrået Xinhua etter møtet.

President Vladimir Putin besøkte Kina i februar i fjor, samme måned som Russland invaderte Ukraina. I mars besøkte Xi Moskva og inviterte da den russiske presidenten til en gjenvisitt.

(©NTB)

Flere nyheter: