Menu
Russlands oljeeksport er på sitt høyeste nivå siden april 2020, til tross for vestlige sanksjoner. Her taler Russlands president Vladimir Putin. Foto: Sergei Karpukhin /Sputnik via Kreml / AP / NTB

Russlands oljeeksport nådde i mars sitt høyeste nivå på nesten tre år

Oljeeksporten fra Russland har til tross for vestlige sanksjoner nådd sitt høyeste nivå på nesten tre år, melder Det internasjonale energibyrået (IEA).

Av NTB | 14.04.2023 10:34:03

Økonomi og næringsliv: Den totale eksporten økte med 600.000 fat per dag til 8,1 millioner fat per dag i mars, ifølge IEA.

Samtidig steg de anslåtte inntektene fra eksporten med 1 milliard dollar til 12,7 milliarder dollar. Det er likevel 43 prosent mindre enn for et år siden.

Ikke siden april 2020 har Russland eksportert mer olje, skriver IEA i sin månedsrapport.

– Russlands oljeeksport i mars steg takket være økende produktflyt som er tilbake på nivåer sist sett før Russland invaderte Ukraina, skriver IEA i rapporten.

På grunn av vestlige sanksjoner som følge av krigen har Russland måtte finne andre markeder å selge oljen sin på. I mars meldte visestatsminister Aleksandr Novak at oljesalget til India har skutt i været.

– De fleste av energiressursene våre ble omdirigert til andre markeder, til markedene til vennlige land. Om vi for eksempel ser på oljeeksporten til India, så mer enn tjuedoblet den seg i fjor, ble Novak sitert på av russiske nyhetsbyråer.