Menu
En russisk soldat holder vakt i nærheten av Zaporizjzja-kraftverket. Russland ba fredag beboere i området om å evakuere, og søndag meldes det at nesten 1700 er fraktet til Berdjansk sørøst i Ukraina. Foto: AP / NTB

Russland skal ha evakuert mer enn 1.600 fra området rundt Zaporizjzja-kraftverket

1679 mennesker, blant dem 660 barn, er evakuert fra områdene rundt atomkraftverket i Zaporizjzja, ifølge lederen for de prorussiske myndighetene i området.

Av NTB | 08.05.2023 01:04:08

Ulykker og naturkatastrofer: Separatistmyndighetene ba fredag blant annet barnefamilier og eldre i områdene de kontrollerer ved frontlinjen, om å evakuere.

Leder Jevgenij Balitskij skriver søndag på Telegram at de evakuerte er tatt til Berdjansk, som ligger ved Azovhavet sørøst i landet. Byen har vært okkupert av Russland siden tidlig i invasjonen.

Leder Rafael Grossi for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) uttrykte lørdag stor bekymring for situasjonen ved Zaporizjzja-kraftverket, som er det største atomkraftverket i Europa og ligger nære frontlinjen.

Det ventes at Ukraina snart innleder den ventede våroffensiven i et forsøk på å ta tilbake russisk-kontrollert territorium, inkludert i Zaporizjzja-regionen.