Menu
Grigorij Melkonjants sitter i styret for den uavhengige valgobservatørgruppen Golos. Her i retten i Moskva fredag. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB

Russland setter valgobservatør i varetekt i to måneder

Lederen for den uavhengige valgobservatørgruppen Golos er varetektsfengslet i to måneder i Russland etter at myndighetene gikk til aksjon torsdag.

Av NTB | 18.08.2023 19:44:27

Politikk: En av Golos’ ledere, Grigorij Melkonjants, ble tatt inn til avhør. Nå har retten i bydelen Basmanny i Moskva gitt medhold i varetekt fram til 17. oktober. Hans advokat sier kjennelsen blir anket.

En rekke boliger knyttet til Golos’ medlemmer ble gjennomsøkt, skrev gruppen på sin nettside torsdag. Melkonjants skal være mistenkt for samarbeid med en «uønsket organisasjon».

Ifølge Melkonjants’ forsvarer er pågripelsen knyttet til Golos’ samarbeid med ENEMO, et europeisk nettverk for valgobservatørorganisasjoner. Nettverket ble erklært uønsket i Russland i 2021.

Russland holder regionale valg i september. Neste år er det presidentvalg, der det er ventet at Vladimir Putin blir gjenvalgt.

(©NTB)

Flere nyheter: