Menu
Russlands president Vladimir Putin reiser til Nord-Korea og Vietnam denne uken. Foto: Alexander Zemlianitsjenko / AP / NTB

Russland og Nord-Korea kan inngå partnerskapstraktat under Putin-besøk

Russlands president Vladimir Putin er fra tirsdag til torsdag på besøk i Nord-Korea og Vietnam, melder både russiske og vietnamesiske statlige medier.

Av NTB | 17.06.2024 16:33:03

Sport: En eventuell partnerskapstraktat mellom Russland og Nord-Korea må inkludere sikkerhetsspørsmål. Både Russlands president Vladimir Putin og Nord-Koreas president Kim Jong-un skal komme med uttalelser til pressen etter møtene.

Putins besøk i Nord-Korea finner sted tirsdag og onsdag. Deretter reiser han videre til Vietnam for møter onsdag og torsdag. Putin har blitt invitert til Vietnam av lederen for det vietnamesiske kommunistpartiet, Nguyen Phu Trong.

Det ble forrige uke meldt i flere medier at den russiske presidenten skulle på reise til de to landene, men dato for besøket ble først bekreftet mandag.

Sør-Korea og USA holdt i forrige uke et hastemøte på telefon etter meldingene om Putins reise.

Sør-Koreas viseutenriksminister Kim Hong-kyun sa i telefonsamtalen med sin amerikanske motpart Kurt Campbell at Putins besøk ikke må resultere i økt militært samarbeid mellom Nord-Korea og Russland, og at det i så fall vil være et brudd på resolusjonene fra FNs sikkerhetsråd.

Campbell ga uttrykk for de samme bekymringene og lovet sin sørkoreanske kollega fortsatt samarbeid for å kunne håndtere potensiell ustabilitet og utfordringer knyttet til Putins besøk i regionen, ifølge en uttalelse fra det sørkoreanske utenriksdepartementet.

Flere nyheter: