Menu
Norge gir Ukraina mer å skyte med. Nå tømmer Forsvaret sine lagre for 81 mm bombekastergranater. Foto: Evgeniy Maloletka / AP / NTB

Russland melder at én er drept og om store branner etter ukrainske droneangrep

Ukraina har angrepet kraftanlegg og et oljelager med flere titall droner, oppgir russiske myndigheter.

Av NTB | 09.07.2024 08:02:52

Politikk: I morgentimene tirsdag var flytrafikken i Volgorod redusert som følge av droneangrepet. Også ved flyplassen i Astrakhan, som ligger ved elven Volga like nord for Kaspihavet, var flygninger innstilt.

Russlands forsvarsdepartement melder at det russiske luftvernet har ødelagt 38 droner i løpet av natten.

Angrepet skal ha vært rettet mot flere regioner. I Belgorod fylke ble en mann drept og to andre personer såret. Flere bolighus ble ødelagt, opplyser guvernør Vjatsjeslav Gladkov. Belgorod grenser til den nordøstlige delen av Ukraina.

– Som følge av fallende vrakrester fra droner, brøt det ut brann på en transformatorstasjon i Frolovo og et oljelager i Kalatsj-na-Donu, ifølge uttalelsen.

Tidligere på natten sendte guvernør Vasilij Golubev i regionen Rostov ut en uttalelse der det het at en transformatorstasjon sto i brann etter et ukrainsk droneangrep i distriktet Rodionovo-Nesvetajskij. Golubev la til at luftvern ødela titalls droner. Området ligger like ved Svartehavet og om lag 6 mil fra grensen til Ukraina.

Ukraina har trappet opp angrepene mot russisk territorium i år. Angrepene har både vært rettet mot russiske energianlegg og mot byer og landsbyer rett over grensen.

Meldingene om ukrainske droneangrep kommer dagen etter at minst 41 mennesker ble drept i et stort russisk rakettangrep mot en rekke byer, blant annet hovedstaden Kyiv.

I Volgograd-regionen, som ligger over 50 mil øst for den ukrainske grensen, brøt det ut brann i en transformatorstasjon og et oljelager, sier guvernør Andrej Botsjarov tidlig tirsdag morgen.

Ukrainske myndigheter hadde tidlig tirsdag morgen ikke kommentert meldingene.