Menu
En drone ble skutt ned over Moskva fredag, ifølge russiske myndigheter. De hevder Ukraina står bak. Foto: AP / NTB

Russland: Droner skutt ned over Moskva og Svartehavet

Russisk luftforsvar skjøt ned en drone over Moskva natt til fredag, ifølge myndighetene. Russland hevder Ukraina står bak.

Av NTB | 18.08.2023 08:04:25

Ulykker og naturkatastrofer: En drone som var på vei til Moskva, ble skutt ned av luftforsvaret, skriver Moskva-ordfører Sergej Sobjanin på Telegram.

– Vrakrestene forårsaket ikke vesentlige skader. Det er ingen ofre, ifølge foreløpige meldinger.

Vrakrestene skal ha falt ned i nærheten av et konferansesenter sentralt i Moskva, om lag 5 kilometer fra Kreml.

Sobjanin oppgir ikke hvem som skal ha stått bak, men det russiske forsvarsdepartementet skylder på Ukraina, ifølge nyhetsbyråer i landet.

Flytrafikken ved fire av de store flyplassen nær Moskva ble stengt i en periode på grunn av dronen.

Ukraina har ikke kommentert saken.

Få timer før droneangrepet i Moskva opplyste Russland at de hadde avverget et ukrainske droneangrep mot russiske krigsskip i Svartehavet. Russiske patruljeskip ødela en ukrainsk drone 237 kilometer sørvest for Sevastopol, ifølge det russiske forsvarsdepartementet.

Sevastopol huser basen til Russlands svartehavsflåte og ligger på den russisk-annekterte ukrainske Krim-halvøya.

New York Times skriver at amerikanske etterretningsbyrået tror ukrainske spioner eller militæretterretning står bak begge angrepene mot Kreml i mai.

Ukraina kommenterer som regel ikke angrep i Russland, men har offentlig uttrykt tilfredshet ved slike.

Et vitne nyhetsbyrået Reuters har pratet med, beskriver å ha hørt en kraftig eksplosjon. Bilder fra byrået viser redningsarbeidere som inspiserer et skadd tak på bygningen som ble truffet av dronen.

Det har stadig vært flere droneangrep i Russland etter at en drone ble skutt ned over Kreml tidlig i mai. Områder i Moskva der det bor sivile, ble senere samme måned angrepet av droner, og et næringslivsdistrikt ble angrepet to ganger i løpet av tre dager i august.

(©NTB)

Flere nyheter: