Menu
Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock under talen hun holdt til Europarådets parlamentarikerforsamling i Strasbourg tirsdag. – Vi kjemper en krig mot Russland, ikke mot hverandre, hevdet hun. Foto: Jean-François Badias / AP / NTB

Russland ber Tyskland forklare påstand om «krig mot Russland»

Den russiske regjeringen ber Tyskland forklare uttalelsen fra utenriksminister Annalena Baerbock om at europeiske land «kjemper en krig mot Russland».

Av NTB | 27.01.2023 10:45:06

Politikk: Talsperson Maria Zakharova i russisk UD viser til at det er kommet motstridende uttalelser fra tyske myndigheter.

– Forstår de selv hva de snakker om? spør hun på meldingstjenesten Telegram fredag. Hun ber om en forklaring fra Tysklands ambassadør i Moskva.

Det var i en tale til Europarådet tirsdag at Baerbock brukte formuleringen som har vekket russiske reaksjoner.

– Vi kjemper en krig mot Russland, ikke mot hverandre, sa Baerbock. Bakgrunnen var striden om leveranser av stridsvogner til Ukraina.

Dagen etter fikk statsminister Olaf Scholz spørsmål om Tyskland og allierte land nå deltar i krigen som følge av stridsvogn-leveransene.

– Nei, absolutt ikke, sa han til kringkasteren ZDF.

– Det må ikke bli noen krig mellom Russland og Nato, understreket han.

I tillegg har det tyske utenriksdepartementet allerede rykket ut med en forklaring av Baerbocks uttalelse og sagt at Tyskland «ikke er en part i konflikten».