Menu
En ukrainsk politimann hjelper en eldre kvinne som lørdag ble evakuert til tryggere områder utenfor Bakhmut. Foto: Jevhen Maloletka / AP / NTB

Russiske styrker fester grepet rundt Bakhmut

Russiske styrker fester grepet om byen Bakhmut, og de gjenværende ukrainske styrkene der er hardt presset, ifølge britisk etterretning.

Av NTB | 04.03.2023 15:46:02

Kriminalitet og rettsvesen: Ifølge det britiske forsvarsdepartementets daglige etterretningsoppdatering på Twitter har soldater fra den russiske Wagner-gruppen rykket ytterligere fram i forstedene nord i Bakhmut.

To strategiske bruer er også sprengt, noe som har gjort det stadig vanskeligere for ukrainske styrker å få inn forsyninger og forsterkninger, heter det videre.

Samtidig blir situasjonen stadig vanskeligere for de få sivile som er igjen i byen. Ukrainske styrker forsøker å hjelpe folk til å flykte fra byen.

Lørdag ble en kvinne drept og to menn alvorlig såret i et granatangrep idet de forsøkte å kryssen en midlertidig bru som var satt opp i utkanten av byen.

En ukrainsk militærtalsmann som vil være anonym av sikkerhetshensyn, sier til nyhetsbyrået AP lørdag ettermiddag at det nå er for farlig for sivile å ta seg ut av Bakhmut i bil og at folk må gå til fots i stedet.

Fredag hevdet Jevgenij Prigozjin, leder for den beryktede russiske leiesoldatgruppen Wagner, at Bakhmut så å si er helt omringet av russiske styrker.

Det har ikke vært mulig å få verifisert opplysningene.

Prigozjins styrker har i månedsvis ledet angrepet mot den østukrainske industribyen, som russerne ser på som et springbrett til større byer som Kramatorsk og Slavjansk.