Menu
To marinefartøy som lå til reparasjon ved et skipsverft i Sevastopol på Krim-halvøya, ble truffet i et ukrainsk angrep natt til onsdag. Foto: Sevastopols guvernør / AP / NTB

Russiske marinefartøy fikk skader i angrep mot skipsverft på Krim

24 mennesker ble skadd og to russiske marinefartøy ble påført skader i et ukrainsk rakettangrep mot et skipsverft i Sevastopol på Krim-halvøya natt til onsdag.

Av NTB | 13.09.2023 13:34:33

Politikk: Det opplyser guvernøren Russland har innsatt i Sevastopol, Mikhail Razvozjajev.

To skip som var til reparasjon, sto i morgentimene i brann etter angrepet. Ifølge forsvarsdepartementet i Moskva benyttet Ukraina ti krysserraketter, men sju av dem skal ha blitt skutt ned.

Ifølge en talsperson for den ukrainske etterretningstjenesten var det to marinefartøy, et stort landgangsfartøy og en ubåt, som ble truffet i angrepet.

– Vi kommenterer ikke hvordan angrepet ble utført, sier Andrij Jusov.

Marinefartøyene vil bli reparert og kan deretter fortsette i tjeneste, heter det i en uttalelse til det statlige russiske nyhetsbyrået RIA.

Halvøya ble annektert av Russland i 2014. Siden russiske styrker invaderte Ukraina i februar i fjor, har Krim vært gjenstand for en rekke angrep, og Ukrainas uttalte mål er å gjenerobre området.

Ukraina angrep natt til onsdag også russiske marinefartøy i Svartehavet ved hjelp av sjødroner, men disse ble uskadeliggjort, ifølge forsvarsdepartementet i Moskva. Heller ikke dette er bekreftet fra annet hold.

Seks mennesker ble ifølge ham skadd i angrepet, tre alvorlig.

Ifølge Ukrainas forsvarsledelse ble landet angrepet med 44 droner natt til onsdag, men 32 av disse ble skutt ned av luftvern. Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Det russiske forsvarsdepartementet bekrefter at det var to marinefartøy som ble påført skader i angrepet, men opplyser ikke hvilke fartøy det er snakk om.

Sevastopol er den største byen på Krim-halvøya og har vært base for den russiske marinens svartehavsflåte siden 1700-tallet.

Russiske styrker gjennomførte før daggry onsdag et nytt droneangrep mot den ukrainske byen Odesa, som ligger rundt 300 kilometer fra Sevastopol. Angrepet forårsaket skader i havneområdet og i bydelen Izmail, opplyser guvernøren i regionen, Oleh Kiper.