Menu
En ukrainsk stridsvogn på vei til fronten ved Bakhmut i Donetsk-regionen øst i Ukraina. Det russiske nyhetsbyrået Interfax siterer forsvarsdepartementet i Moskva på at russiske styrker har avansert 2 kilometer vestover de siste fire dagene. Påstanden er ikke verifisert. Foto: Libkos / AP / NTB

Russisk nyhetsbyrå: Fronten er flyttet vestover de siste dagene

Russiske styrker har tatt seg 2 kilometer vestover i Ukrainas de siste fire dagene, ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Av NTB | 13.02.2023 04:35:34

Økonomi og næringsliv: – De russiske soldatene har slått ned fiendens motstand og rykket flere kilometer dypere inn i dens forsvar. På fire dager har fronten blitt flyttet 2 kilometer vestover, siterer Interfax det russiske forsvarsdepartementet på.’

Det er ikke oppgitt noen detaljer om hvilken del av den store frontlinjen, som omfatter flere ukrainske regioner i landets sør og øst, det er snakk om. Påstanden er ikke verifisert.

Noen av de hardeste kampene de siste månedene har funnet sted i Donetsk-regionen sørøst i Ukraina. Regionen er delvis okkupert av russiske styrker, og Russland forsøker å ta full kontroll.

Ukrainas forsvarssjef Valerij Zaluzjnyj sa lørdag at ukrainske styrker holder fortet langs fronten i Donetsk, og at de i noen områder har tatt tilbake stillinger de tidligere hadde tapt.