Menu
Her ettermælet av et russisk artilleriangrep i byen Orikhiv i Zaporizjzja mandag. En russisk general kritiserer nå hærens manglende evne til å slå ut fiendens styrker med artilleri. Foto: Andrij Andrijenko / AP / NTB

Russisk general hevder han fikk sparken etter å ha kritisert sjefene

Lederen for en av Russlands hærstyrker i Ukraina sier han ble fjernet fra stillingen etter å ha kritisert landets militære toppledelse.

Av NTB | 13.07.2023 12:33:52

Politikk: – Soldatene i Ukrainas hær klarte ikke å bryte gjennom vår frontlinje. Men vår øverstkommanderende dolket oss i ryggen ved å lamme hæren på det mest kritiske og vanskelige tidspunktet, har generalmajor Ivan Popov uttalt i en lydmelding.

Meldingen ble lagt ut på Telegram-kanalen til et russisk parlamentsmedlem onsdag. Generalmajoren har fram til nå vært leder for en hærstyrke stasjonert i Sør-Ukraina, som blant annet har vært i harde kamper i Zaporizjzja-regionen.

Han sier at han tok opp hvordan Russlands mangelfulle militærstrategi koster mange av soldatene liv og lemmer. Popov mener de er for sårbare for artilleriangrep fra fienden, og mangler evne til å drive rekognosering og iverksette motangrep.

Ifølge CNN sier Popov at han uttrykte sine meninger på høyeste nivå og i ekstremt harde ordelag.