Menu
Tre av de fem personene som var involvert i trafikkulykken i Flekkefjord mandag morgen, er kritisk skadd. Foto: Anette Larsen Aass / Avisen Agder / NTB

Russebil kjørte av veien i Flekkefjord – uavklart skadeomfang

Tre av de fem personene som var involvert i trafikkulykken i Flekkefjord mandag morgen, er fløyet til sykehus med helikopter.

Av NTB | 01.05.2023 13:34:11

Ulykker og naturkatastrofer: Det sa operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt til NTB mandag morgen.

De tre personene ble brakt til henholdsvis Kristiansand, Stavanger og Bergen.

Det var like før klokka 6 at politiet meldte om ulykken. En russebil hadde kjørt av veien og sto med hjulene delvis ute i vannet. Veien ble stengt i lang tid etter ulykken, men klokken 12.50 meldte Vegtrafikksentralen sør at veien er åpnet igjen.

Det ble benyttet en SAR Queen og to luftambulanser til å fly personene bort fra stedet.

– Helsetilstanden på de fem personene som var involvert i ulykken og som ble sendt tilsykehus, er uavklart. Det er helsevesenet som må vurdere å oppgi opplysninger om helsetilstand på de skadde, sier jourhavende jurist i Agder politidistrikt, Thea Hobbesland i en pressemelding klokken 13.

De tre personene var alle elever ved Flekkefjord videregående skole. Som følge av ulykken har skolen mandag åpnet dørene, slik at elever og foresatte har et sted de kan samles. Kriseteamene til Flekkefjord og Kvinesdal kommune er også etablert.

– Vi vet ikke utfallet av denne ulykken, men vi håper selvsagt at det går bra. Det er ganske mange som føler seg berørt, sier rektor Tor-Inge Rake til NTB.

Han forteller at politiet er til stede på skolen og gir både elevene og de foresatte en oppdatering i saken hver time.

Dette er andre gang på kort tid at en alvorlig trafikkulykke har rammet skolen. 13. mars omkom to elever ved skolen etter å ha kjørt av veien ved Moi i Rogaland.

– Det er helt forferdelig, sier rektoren.

Flere nyheter: