Menu
Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) opplyser til NTB at nærmere 30 norske borgere har reist ut av Sudan på ulike flyginger med hjelp fra utenrikstjenesten. Flere står samtidig klare til å bli transport ut av landet så fort det er mulig. Foto: Javad Parsa / NTB

Rundt 90 personer med norsk tilknytning er fortsatt igjen i Sudan

Etter at rundt 30 norske borgere har reist fra Sudan, er det nå rundt 90 personer med norsk tilknytning igjen, opplyser utenriksministeren til NTB.

Av NTB | 25.04.2023 18:14:05

Kriminalitet og rettsvesen: – Nærmere 30 norske borgere har reist ut av Sudan på ulike flyginger med hjelp fra utenrikstjenesten. Flere står klare til å bli transport ut av landet så fort det er mulig, så vi regner med at tallet vil øke. Vi gjør alt vi kan for å nå ut til norske borgere som er i Sudan med informasjon, skriver utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i en epost til NTB.

Utenriksdepartementet sendte tirsdag ut en ny melding til alle norske borgere som har registrert seg i Sudan om en flyging som er planlagt onsdag.

– Det er fremdeles rundt 90 personer med norsk tilknytning som vi vet om som er igjen i Sudan, sier Huitfeldt.

Utenriksministeren sier videre at regjeringens kriserespons nå handler om å legge til rette for utreisemuligheter for norske borgere som ønsker å forlate Sudan.

15. april brøt det ut kamper i Sudans hovedstad Khartoum mellom regjeringshæren og den tidligere regjeringsvennlige paramilitære gruppen RSF. Hundrevis av mennesker er drept og flere tusen såret i kampene, som har etterlatt deler av Khartoum i ruiner. Blant dem er mange sivile.

Norge samarbeider tett med både europeiske og nærstående land, og med Forsvaret som bidrar med sine ressurser, blant annet med fly. Ett norsk Herkules-fly har allerede reist fra Khartoum, og det er altså planlagt en ny flyging onsdag.

– Situasjonen i landet er fortsatt farlig og uoversiktlig. Det gjelder både for norske borgere og for den allerede hardt prøvede sudanske befolkningen. Forflytning i Khartoum og Sudan er samtidig risikabelt, opplyser Huitfeldt.

Flere nyheter: