Christian Berge så sitt Kolstad-lag tape for Runar Sandefjord i håndballsluttspillet. Det står 1-1 i best av fem kamper. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Runar Sandefjord slo Kolstad – utlignet til 1-1 i sluttspillsemifinalen

Runar Sandefjord slo kraftig tilbake mot Kolstad i 2. kamp i sluttspillsemifinalen i håndball. Med seier 37-36 utlignet laget til 1-1 i best av fem kamper.

Av NTB | 09.05.2023 20:14:22

Sport: En stor Kolstad-opphenting i sluttminuttene skapte full spenning, men Runar sto imot og tok en fortjent hjemmeseier mot et lag som var et stykke fra vanlig nivå.

– Jeg er veldig stolt av prestasjonen. Det var godt at vi kunne strø litt grus i maskinen til Kolstad, sa Runar-trener Leif Gautestad til TV 2.

– Det er mye å ta tak i. Det var ikke godt nok verken offensivt eller defensivt. Runar spilte en vanvittig bra kamp, men vi var ikke oppe der vi ønsker å være. Vi må hjem og se på video, sa Kolstad-sjef Christian Berge.

Kolstad tapte bare én kamp på vei mot suveren seier i grunnserien, men Runar Sandefjord signaliserte at den storsatsende klubben ikke skal få spasere seg til sluttspilltittel og mesterligaplass. Hjemmelaget ledet klart gjennom det meste av tirsdagens kamp.

– Det koker litt, så jeg må passe på hva jeg sier. Det er en forferdelig dårlig prestasjon defensivt, sa Kolstad-trener Stian Gomo til TV 2 i pausen.

Flere ukarakteristiske misser av Sigvaldi Gudjonsson tidlig i 2. omgang hjalp Runar å holde gjestene på trygg distanse. På 26-19 var den oppe i sju mål, og deretter var den mest på fire og fem mål inntil offensive Runar-feil hjalp Kolstad i sluttspurten.

Robin Wulvik scoret ni mål og Rambo åtte for Runar, mens Mats Bjørnstad gjorde mange gode redninger. Gudjonsson scoret ni for Kolstad.

Utfallet betyr at lagene skal møtes minst to ganger til før finalisten er kåret. Neste kamp er søndag.

Kolstad ledet innledningsvis, men siste gang på 3-4. Derfra rykket hjemmelaget til 8-4 ved hjelp av flere kontringsmål på rad. Kolstad tok timeout på 10-6 etter et kvarter og spiste seg innpå til 10-8, men så rykket Runar igjen. Hjemmelaget ledet 21-15 bare 16 sekunder før pause, men to kjappe mål pyntet litt på resultatet.

Fra 35-30 fire minutter før slutt krympet ledelsen til 36-35 drøyt ett minutt før slutt. En timeout og en scoring av Christoffer Rambo roet nervene, men kampen levde helt inn.