Nicolae Stanciu sendte Romania i ledelsen med et drømmetreff. Foto: Sven Hoppe / dpa via AP / NTB.

Rumenske drømmetreff mot Ukraina – Real Madrid-keeper med kjempetabbe i 0-3-tap

Romania utnyttet sjansene sine godt i 3-0-seieren over Ukraina i første gruppespillskamp i fotball-EM mandag.

Av NTB | 17.06.2024 17:03:05

Sport: I tillegg til Ukraina skal rumenerne også opp mot Belgia og Slovakia i gruppe E.

Kaptein Nicolae Stanciu, Razvan Marin og Denis Dragus scoret målene som sikret tre viktige poeng for et Romania-lag som jakter sitt første avansement fra gruppespillet på 24 år.

Ukraina var regnet som storfavoritt til å vinne kampen og utfordre Belgia om å vinne gruppe E. Etter mandagens braktap skal de jobbe hardt for å ende topp to i gruppen. Ukraina har riktignok fortsatt god sjanse til å gå videre som en av de beste treerne.

Det var ukrainerne som startet best mandag. Likevel var det Romania som tok ledelsen etter en snau halvtime, fullstendig mot spillets gang.

Scoringen kom etter at Real Madrid-keeper Andrij Lunin sendte ballen rett i beina på Dennis Man, som spilte videre til Nicolae Stanciu. Romania-kapteinen ladet slegga og banket 1-0-målet rett i krysset.

Etter scoringen fortsatte Ukraina angrepsfotballen og kom seg til flere brukbare muligheter, men måtte likevel gå til pause på 0-1.

– Det er vanvittig, alt går inn. Et nytt langskudd og en ny scoring, utbrøt TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Og de var ikke ferdige der. Bare fire minutter senere prikket Denis Dragus inn 3-0-scoringen for gultrøyene.

– Ukrainerne er rystet, fastslo Osnes.

Med 14 minutter igjen på klokken var Heorhij Sudakov bare marginer unna en redusering da han banket til fra utenfor 16-meteren, men Florin Nita klarte med en nødskrik å redde. Det var det nærmeste Ukraina kom å gjøre det spennende.

Det ble så exit i neste kamp, da England ble for gode med 4-0.

I 2016 og 2012 røk ukrainerne ut i gruppespillet.

Romania klarte på sin side ikke å kvalifisere seg til det koronapregede mesterskapet i 2021, mens det ble exit i gruppespillet i 2016 og 2008. I 2000 tok de seg videre til utslagsrundene, men røk for Italia i kvartfinalen.

Lørdag skal Romania opp mot Belgia, mens Ukraina skal prøve å revansjere seg mot Slovakia dagen før.

Andre omgang fortsatte på samme måte, men igjen var det Romania som hadde marginene på sin side da Razvan Marin banket til fra om lag 20 meter. Ballen smalt i mål.

Ukraina er med i sitt fjerde strake EM-sluttspill. I 2021 (utsatt grunnet pandemien) gikk de videre som en av de beste treerne fra gruppe C, før Sverige ble beseiret i åttedelsfinalen.