Menu
Luis Rubiales måtte mandag møte i retten i Madrid. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

Rubiales benekter uregelmessigheter rundt Saudi-avtale

Spanias tidligere fotballpresident Luis Rubiales benekter å ha gjort noe galt i forbindelse med at den nasjonale supercupen ble lagt til Saudi-Arabia.

Av NTB | 29.04.2024 15:35:49

Kriminalitet og rettsvesen: Det forteller Rubiales til reportere etter å ha vitnet i et rettsmøte om saken i Madrid mandag.

– Det jeg fastholder, og som jeg alltid vil fastholde, er at jeg er overbevist om at saken vil vise at ingen penger er blitt mottatt på noen uregelmessig måte, sier Rubiales.

Påtalemyndigheten har innledet korrupsjonsetterforskning i saken. Rubiales er mistenkt for hvitvasking og korrupsjon i forbindelse med avtalen som ble inngått med Saudi-Arabia i 2019.

Supercupavtalen gir Spanias fotballforbund 40 millioner euro i året fram til 2029. Det tilsvarer 470 millioner kroner årlig etter dagens kurs. Rubiales inngikk avtalen på forbundets vegne med den tidligere Barcelona-spilleren Gerard Piques firma, Kosmos, som mellomledd.

– Det har aldri vært noe uregelmessig anbud. Alt har foregått lovlig og på en fortreffelig måte, hevder den omstridte eks-fotballtoppen.

Rubiales’ etterfølger i presidentstolen, Pedro Rocha, er også under etterforskning i saken om supercupavtalen.

Rubiales er i tillegg tiltalt for seksuelt overgrep etter det mye omtalte kysset etter VM-finalen i fjor sommer. Den daværende fotballpresidenten kysset Spania-spiller Jennifer Hermoso på munnen uten samtykke, og det førte til at han måtte gå av fra sin stilling og ble suspendert av Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

– Jeg svarte på alle spørsmålene jeg fikk. Hvis jeg må komme tilbake hit, vil jeg være her og samarbeide. Jeg er den som er mest interessert i å få klarhet i alt dette, sier Rubiales.

Tidligere i måneden ble Rubiales pågrepet i Madrid og avhørt før han ble løslatt samme dag. Det har også vært gjennomført en razzia mot boligen hans og forbundets kontorer.

(©NTB)