Menu
Røyk stiger opp etter et angrep i Sudans hovedstad Khartoum. Våpenhvilen som trådte i kraft onsdag kveld, ble brutt etter få timer. Nå er det snakk om en våpenhvile under id. Foto: Marwan Ali / AP / NTB

RSF-leder åpner for våpenhvile i Sudan under id

Lederen for den paramilitære gruppa RSF, som kriger mot hæren i Sudan, sier til Al Jazeera at han ikke vil motsette seg en våpenhvile under id-høytiden.

Av NTB | 20.04.2023 15:44:21

Krig og konflikter: Den muslimske høytiden som avslutter fastemåneden ramadan, starter i slutten av denne uka. RSFs leder, general Mohamed Hamdan Dagalo, også kjent som Hemedti, sier torsdag i et telefonintervju med Al Jazeera at han ikke er imot en våpenhvile under id.

I intervjuet gjentar Dagalo at han anser hærsjefen i Sudan, general Abdel Fattah al-Burhan, som en kriminell. RSF-lederen utelukker fortsatt å forhandle med hærsjefen.

Begge parter lovet å respektere en 24 timer lang våpenhvile som trådte i kraft onsdag kveld, men den ble brutt etter få minutter.

Kampene fortsatte torsdag på sjette dagen i blant annet hovedstaden Khartoum, og har så langt krevd over 330 menneskeliv, ifølge WHO.

(©NTB)

Flere nyheter: