Tabelljumbo Avaldsnes gikk på stygt tap

Rosenborg vant 3-0 borte mot Røa i Toppserien lørdag. Dermed minsket de forspranget til Vålerenga i toppen av tabellen med tre poeng.

Av NTB | 01.07.2023 16:53:21

Sport: Lyn skaffet seg også en god start hjemme mot tabelljumbo Avaldsnes da Jenny Olsen sendte vertene i ledelsen etter fire minutter spilt. Iselin Sandnes Olsen doblet på frispark sju minutter senere, før Kamilla Melgård økte til 3-0 fire minutter etter der igjen.

Olsen satt deretter sitt andre og økte til 4-0 få minutter før hvilen. Selma Hernes satte så inn 5-0 drøye kvarteret etter hvilen, før Olsen fullførte hattricket og økte til 6-0 like etterpå.

Dermed ble lørdagen til slutt bekmørk for John Arne Riises lag. Klubben forblir på sisteplass uavhengig av hva resultatet blir mellom Arna-Bjørnar og Brann senere lørdag.

Stabæk tok på sin side seieren borte mot Åsane. Kampen endte 3-1 til Bærum-klubben.

Rosenborg mot toppen

Vålerenga røk 0-2 for LSK Kvinner fredag, og avstanden mellom de to lagene er nå på fire poeng. RBK har i tillegg én kamp mindre spilt.

Rosenborg sikret en tidlig ledelse da Elin Sørum traff blink etter fire minutter spilt. Tolv minutter senere sørget Anna Langås Jøsendal for en enda bedre åpning på kampen da hun doblet for gjestene.

Synne Brønstad økte så til 3-0 i det 64. minutt. Det ble også sluttresultatet i kampen.