Ulrik Yttergård Jenssen sendte Rosenborg i føringen. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Rosenborg overbeviste i tredje strake hjemmeseier – slo medaljejagende Viking 2-1

Rosenborg har fått dreisen på det på hjemmebane. Søndag vant de 2-1 over Viking på Lerkendal i Eliteserien.

Av NTB | 18.08.2024 21:15:39

Sport: Det var trøndernes tredje strake hjemmeseier, og det sendte de opp på 8.-plass på tabellen.

Rosenborg har i tillegg én kamp mindre spilt enn konkurrentene rundt seg. Det skiller bare to poeng opp til sjetteplasserte KFUM.

For Vikings del kan tapet bli skjebnesvangert i kampen om en topplassering. Siddisene ligger på 3.-plass, men kunne med seier gått forbi toer Brann. Bodø/Glimt topper tabellen med fem poeng ned til bergenserne.

Ulrik Yttergård Jenssen sendte vertene i ledelsen etter 26 minutter, før Adrian Pereira sikret tomålsledelse til pause. Med elleve minutter igjen på klokken reduserte Sander Svendsen for Viking, men det ble også kampens siste mål.

Det tok ikke lenger et snaut minutt før ballen igjen lå i nettet bak Viking-keeper Arild Østbø. Scoringen kom etter en del klabb og babb i feltet, og Ulrik Yttergård Jenssen endte opp med å krige inn 1-0.

Og RBK stoppet ikke der. Ni minutter senere var det den tidligere Viking-backen Adrian Pereiras tur til å sette ballen i mål etter å ha driblet seg gjennom feltet.

– Det er tilfeldig hvem man scorer mot, men det er alltid kjekt å gjøre det i sånne kamper, sa Pereira til TV 2 i pausen.

Inn kom Peter Christiansen, Herman Haugen og Edvin Austbø for Lars-Jørgen Salvesen, Jost Urbancic og Simen Kvia-Egeskog.

20 minutter inn i omgangen ble også Christian Cappis byttet inn for Hampus Finndell, men det var til slutt Svendsen som scoret Viking-reduseringen.

Rosenborg måtte klare seg uten sin toppscorer Ole Sæter, som nok en gang er ute med skade. Spissen har scoret åtte mål på 14 kamper i ligaen.

Etter en jevn åpning trodde Noah Holm at han hadde sendt RBK i ledelsen etter 25 minutter, men dessverre for hjemmepublikummet ble scoringen avvinket for offside.

Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim var meget misfornøyd da også han slo av en prat med rettighetshaveren i pausen og fortalte at de hadde gjennomført tre bytter.