Rosenborgs trener Steinar Lein så sitt lag slå Avaldsnes 6-0. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Rosenborg herjet med Avaldsnes etter trenerrefs: – Ikke slik vi skal være

Rosenborg var flere hakk bedre enn Avaldsnes og vant hele 6-0 hjemme i Toppserien fotball for kvinner søndag. Serieleder Vålerenga seiret også.

Av NTB | 21.05.2023 17:38:55

Sport: Det betyr at trønderne konsoliderte 2.-plassen på tabellen. Det er fortsatt seks poeng opp til serieleder Vålerenga som på sin side slo Stabæk 2-0 etter scoring av Ingibjörg Sigurdadottir og et selvmål av Selma Pettersen. Vålerenga har én kamp mer spilt.

Til tross for 2-0-ledelse til pause for Rosenborg var det mye å rette på, ifølge trener Steinar Lein som måtte gi beskjed.

– Jeg synes vi ga Avaldsnes for mye, vi var halvsløve i pasningsspillet og vendingsspillet som vi snakker så mye om. Vi var halvsløve i gjenvinning, i returløp – og det er ikke slik vi skal være. Vi skal gå utpå her med ekstremt høy arbeidsmoral. Av og til blir det sånn at vi hever stemmen for å vekke dem litt, sa Lein til Adresseavisen.

Avaldsnes holdt RBK til 1-1 for tre uker siden, men har sluppet inn elleve mål på de to siste kampene. Riise og co. er på 8.-plass i Toppserien.

Emilie Joramo dunket inn 2-0 seks minutter før pause etter at det hele startet med et fint innlegg av Synne Skinnes Hansen. Scoringen var Joramos tredje for sesongen.

Ni minutter senere satte Anna Jøsendal inn 3-0 etter forarbeid av Synne Skinnes Hansen. Samme duo sto bak 4-0. Skinnes Hansen fant på ny Jøsendal foran mål, og igjen var Jøsendal sikker foran stengene. Hun er Rosenborgs toppscorer med fem scoringer på ti spilte kamper.

Lyn spilte 2-2 hjemme mot bunnlaget Arna-Bjørnar. Anna Aahjem utlignet to minutter på overtid etter at Miljana Ivanovic hadde snudd kampen for bortelaget. Kristin Holmen scoret Lyns første mål.

Røa tapte 0-1 hjemme for LSK Kvinner. Der ble Oda Johansen matchvinner sent i 2. omgang.

Rosenborg trillet ball i hatt med John Arne Riises Avaldsnes gjennom det meste av kampen, og det tok bare ti minutter for Rosenborg var i føringen. Selma Sol Magnusdottir slo et perfekt innlegg på bakerste stolpe, og der dukket Elin Sørum opp og flikket ballen i mål fra kloss hold.

Midtstopper Sara Hørte stanget inn 5-0 etter en corner av Selma Sol Magnusdottir, og på overtid ble ydmykelsen komplett da Hørte fikk sitt mål nummer to etter nok en heading.