Menu
Roger Federer og kona Miirka fikk plass i den kongelige boksen sammen med prinsesse Kate. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB

Rørt Federer hyllet i Wimbledon

Roger Federer (41) viste at han fortsatt er kongen av Wimbledon. Tirsdag fikk tennispensjonisten stående applaus tilbake på stedet hvor han er blitt en legende.

Av NTB | 04.07.2023 15:23:02

Vær: Federer har vunnet Wimbledon-turneringen åtte ganger. Centercourten ga sveitseren en lang stående applaus og jubel da han entret den kongelige avdelingen på tribunen.

Federer, som nylig var på scenen med Coldplay i Zürich i helgen, var tydelig preget før han fant setet sitt ved siden av prinsesse Kate.

Federer la opp med 20 Grand Slam-titler. Han vant trofeet i Wimbledon for første gang i 2003 og tok rekorden med åtte i 2017.

Den første kampen på centercourten var mellom Jelena Rybakina og Shelby Rogers.

Wimbledon-turneringen har for øvrig fått en skjev start på grunn av regn. Det er andre dag på rad spillet har blitt stoppet i Grand Slam-turneringen i London.

Arrangøren har opplyst at spillet på de åpne banene ikke vil starte igjen før tidligst klokken 15. En time etter kampene kom i gang tirsdag, ble teppene lagt over gresset. Det er varslet regn store deler av ettermiddagen også.

Verdensener Carlos Alcaraz kom godt i gang med sin kamp på bane 1 mot Jeremy Chardy. På under en time ledet han 2-0 i sett. Den kampen spilles under tak. Det er bane 1 og centercourten i storturneringen som tilbyr dette.

Under den første dagen ble det også køkaos. Strengere sikkerhetstiltak gjorde at enkelte besøkende måtte stå i kø i opp mot ti timer.

Årsaken skal blant annet ha vært at arrangøren har jobbet for å stoppe eventuelle protester fra en klimaaktivistgruppe. Turneringen har beklaget forsinkelsene.

(©NTB)