Menu
Florida-guvernør Ron DeSantis blir av mange sett på som Donald Trumps fremste rival i kampen om Republikanernes presidentkandidatur. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB

Ron DeSantis ventes å kunngjøre sitt kandidatur i samtale med Musk

Florida-guvernør Ron DeSantis ventes onsdag å erklære at han ønsker å bli USAs president. Det skjer i en samtale med Elon Musk, ifølge en rekke medier.

Av NTB | 23.05.2023 21:08:54

Politikk: Tre ikke navngitte kilder med kjennskap til planene sier tirsdag til NBC News tirsdag at Twitter-sjef Musk og DeSantis skal delta på et arrangement i regi av Twitter Spaces.

Nyhetsbyråene AFP, Reuters og AP får også bekreftet av ikke navngitte kilder at DeSantis vil kunngjøre sitt kandidatur onsdag.

– Jeg skal intervjue Ron DeSantis, og han har litt av en kunngjøring å komme med, sa Musk på en konferanse tirsdag.

– Det blir aller første gang at noe slikt skjer i sosiale medier og med spørsmål og svar i sanntid, uten manus. Så det kommer til å skje direkte, sier Musk.

Musk har dessuten delt en melding på Twitter fra en Fox News-journalist som sier det samme som NBCs kilder.

44 år gamle DeSantis regnes av mange som ekspresident Donald Trumps (76) sterkeste utfordrer i kampen om den republikanske nominasjonen før presidentvalget i 2024. USAs president Joe Biden (80) har bekreftet at han vil stille til gjenvalg. Så langt har bare to demokrater bekreftet at de vil utfordre ham – advokat og antivaksineaktivist Robert F. Kennedy Jr. (69) og forfatteren Marianne Williamson (70).

(©NTB)

Flere nyheter: