Menu
Jakob Napoleon Romsaas scoret for Tromsø mot Bodø/Glimt søndag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Romsaas scoret igjen da Tromsø rystet Glimt: – Vi blør for drakta

Jakob Napoleon Romsaas (19) gjorde sitt tredje mål på to kamper da Tromsø senket serieleder Bodø/Glimt 2-0 i «slaget om Nord-Norge».

Av NTB | 30.07.2023 21:23:15

Sport: Romsaas, som scoret sine to første eliteseriemål i 3-1-seieren over Brann forrige helg, sendte Tromsø i ledelsen etter 20 minutter i Bodø.

– Skikkelig deilig. Jeg visste ikke om det kom til å skje, men vi legger inn en skikkelig innsats. De har mye ball og vi kontrer, men vi er ganske gode på det, sa Romsaas til TV 2.

– Vi er en skikkelig bra gjeng og jobber for hverandre. Vi går i taklinger og blør for drakta, fortsatte målscoreren.

Et kvarter ut i annen omgang la Yaw Paintsil på til 2-0. Dermed slo TIL tilbake etter to tap for Glimt tidligere i år (serien og NM).

– Det er så jævla deilig på tredje forsøk. Vi har vært uheldig etter sist match med litt dommere involvert, så dette fortjente vi. Dette var deilig – dritdeilig, sa Paintsil.

De gulkledde spiller også kvalifisering til conferenceligaen.

– Vi mangler en del energi i dag. Vi møter det beste laget til å ta ut energien av motstanderen hvis du ikke treffer i presspillet. Det blir en litt skuffende prestasjon, og vi får nok betalt for tette kamper og en spillergruppe som i hvert fall i dag ser litt sliten ut, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til TV 2.

Glimt har de siste årene vært svært gode på hjemmebane. Det er kun Molde som har vunnet i Bodø i seriespill siden mai 2019.

Tromsø ligger på tredjeplass og har åtte poeng opp til regionrivalen. TIL har også én kamp mindre spilt enn Glimt og tar imot Lillestrøm i neste serierunde.

Glimt hadde vunnet sju av de siste ti møtene mellom lagene og bare tapt to ganger. Søndag hadde de mye ball og skapte sjanser, men ingen truet nettmaskene bak Tromsø-keeper Jakob Haugaard.

Nordås har de siste ukene trent med Tromsø for å få en mykere overgang til sin nye klubb. Han kom på banen med ti minutter igjen, men greide ikke redde Glimt-poeng.

Bodø/Glimt tok tak fra start på eget gress. De skapte flere sjanser, men utnyttet dem ikke. Etter snaut 20 minutter fikk Tromsø tak i ballen og holdt på den.

Etter hvert ble Vegard Erlien spilt gjennom på vakkert vis. Glimt-keeper Nikita Haikin kom ut og avverget, men ballen falt til Romsaas som satte inn 1-0 i det tomme målet.

Like etterpå lå ballen i nettmaskene, men på «feil» side. Romsaas spilte ballen til Niklas Vesterlund, som med fart og styrke tok seg forbi landslagsback Fredrik Bjørkan. Dansken slo så ballen inn i feltet der en skliende Paintsil banket ballen i nettet.

De 8.192 oppmøtte fikk se et desperat Glimt-lag jakte redusering, men til tross for at de kom til mange gode muligheter, sto TIL-forsvaret imot og kunne til slutt juble.

Glimt tapte dermed sin andre kamp i Eliteserien i år, mens Tromsø tok sin andre strake seier. Lenge har Glimt vært suveren serieleder, men med søndagens nederlag skiller det bare seks poeng til Viking på 2.-plass, og Stavanger-klubben har i tillegg én kamp mindre spilt. Som om ikke det var nok, skal Glimt på besøk til nettopp Viking i neste serierunde.

Opptakten til årets tredje «slag om Nord-Norge» har vært preget av en krangel mellom klubbene om situasjonen til Lasse Nordås. Spissen blir TIL-spiller fra 1. august, og klubben var misfornøyd med at han ble inkludert i Glimt-troppen til kampen.

Drøyt ti minutter ut i annen omgang fikk Sondre Sørli en kjempesjanse på bakerste stolpe etter et hjørnespark. Hele Aspmyra trodde han utlignet, men ballen gikk i nettveggen.

(©NTB)