Menu
Jakob Napoleon Romsaas feiret vilt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Romsaas (19) senket Brann med måldobbel – Tromsø tilbake på 2.-plass etter 3-1-seier

Jakob Napoleon Romsaas (19) startet sin første kamp i Eliteserien da han scoret to av Tromsøs mål i 3-1-seieren hjemme over Brann søndag kveld.

Av NTB | 23.07.2023 19:04:47

Sport: Dermed klatret Tromsø tilbake opp på 2.-plass på eliteserietabellen, elleve poeng bak serieleder Bodø/Glimt, som har spilt en kamp mer.

Tromsø fikk en drømmestart da Yaw Paintsil spilte opp Romsaas inne i 16-meteren, som igjen banket vertene i ledelsen etter bare seks minutter.

Det var 19-åringens første mål i Eliteserien. Romsaas var egentlig tiltenkt benken i søndagens oppgjør, men 15 minutter før kampstart fikk han beskjed om å gjøre seg klar da Mai Traoré skadet seg på oppvarmingen.

Dermed skulle nyervervelsen fra Skeid også starte sin første kamp på det høyeste nivået.

– Jeg var klar. Når jeg endelig fikk sjansen måtte jeg gjøre meg selv mentalt klar og spille med lave skuldre. Og så fikk jeg et mål, så det er fint, sa Romsaas til TV 2 i pausen.

Ett minutt inn i andre omgang fortsatte unggutten festfotballen da han doblet både vertenes ledelse og sin egen målkonto i Eliteserien. Scoringen kom etter han ble spilt opp av Jens Hjertø-Dahl.

I annen omgang fikk Brann seg en redusering da Casper Øyvann headet inn en corner i eget mål.

Men da dommer Espen Eskås blåste av at målet fikk stå, ble det full forvirring ettersom alle trodde han hadde blåst av kampen.

Dommeren ryddet raskt opp med litt latter og hjemmepublikummet kunne feire en overlegen 3-1-seier over Brann.

Romsaas gjorde i februar overgang fra 1.-divisjonsklubben Skeid til Tromsø.

– Jakob har mye mål i seg. Det ser vi på trening og i de kampene han har spilt, så det er artig at han tør og ta det ut her også, sa Tromsø-trener Gaute Helstrup.

Fire minutter på overtid ble det full kaos da Ruben Yttergård Jenssen satte ballen i mål for tredje gang for Tromsø. Målet ble først annullert for offside, før det så fikk bli stående.

(©NTB)