Menu
Marte Olsbu Røiseland. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Røiseland overrasket over eget nivå – ekspert tror på VM-gull

Skiskytter Marte Olsbu Røiseland gikk seg opp fra 16.-plass til 8.-plass på jaktstarten. NRK-ekspert Synnøve Solemdal spår gull i VM om en måned.

Av NTB | 07.01.2023 12:25:34

Sport: I mål var Røiseland 51 sekunder bak Öberg.

– Veldig gøy å gå jaktstart igjen. Jeg elsker jaktstart. Det var bare å angripe og gå på. Jeg følte meg mye bedre i dag enn på sprinten. Jeg har ikke sisterunden inne som de beste i feltet har, men jeg håper det kommer. Jeg følte det var et stort steg opp fra sprinten, sa Røiseland til NRK.

NRK-ekspert og tidligere utøver Synnøve Solemdal tror det Olsbu har vist i comebacket, kan holde til det edleste metallet i VM i Oberhof i Tyskland i februar.

– Jeg synes det ser ganske solid ut, jeg. Gull, vil jeg si, sa Solemdal.

Frolendingen sier hun var overrasket over hvor bra det gikk.

– Egentlig. Jeg har jo ikke trent noe i høst. Jeg synes det har gått fort framover. Jeg mangler fortsatt litt. Det skal jeg jobbe med de nå i de første konkurransene, sa 32-åringen.

Froland-jenta har gått glipp av mye trening i høst. Hun har slitt med ettervirkningene etter at hun fikk virussykdommen helvetesild. Som følge av det hadde ikke fjorårets OL-dronning konkurrert denne sesongen.

Öberg skjøt feilfritt, men slet i sporet på tampen. Likevel kontrollerte hun inn seieren og var i mål 17,6 sekunder foran Dorothea Wierer. Det var Öbergs sjuende verdenscupseier.

Verdenscupleder Julia Simon fra Frankrike tok tredjeplassen. Det endte dermed med samme pall som på sprinten.

Tandrevold var beste norske etter sprinten fredag på en 9.-plass. Hun gikk seg opp og var i nærheten av pallplass, men fikk to bom på siste stående. Hun ble til slutt nummer 9.

Ragnhild Femsteinevik ble nummer 25 med fire strafferunder. Karoline Knotten endte på 36.-plass. Emilie Kalkenberg hadde tre bom og la seg inn på 46.-plass, mens Ida Lien ikke stilte til start.

– Det er hyggelig at Synnøve har troen, svarte Røiseland.

Røiseland måtte én tur ut i strafferunden og var på 6.-plass etter siste skyting. Hun endte til slutt på 8.-plass.

(©NTB)