Menu
Marte Olsbu Røiseland kom først i mål foran Ingrid Tandrevold på jaktstarten i Nove Mesto. Foto: Petr David Josek / AP / NTB

Røiseland best igjen i Nove Mesto – vant spurtduell mot Tandrevold

Marte Olsbu Røiseland forsvarte ledelsen fra skiskyttersprinten og tok seieren på jaktstarten i Nove Mesto. Hun slo Ingrid Tandrevold i en thrilleravslutning.

Av NTB | 04.03.2023 16:35:35

Sport: Det skilte 2,2 sekunder mellom lagvenninnene i mål etter at de hadde kvittet seg med Anaïs Chevalier-Bouchet på sisterunden. Den franske løperen ble slått med 15,3 sekunder.

– Det føles godt med en ny seier. Hun (Ingrid) prøvde å rykke ut på sisterunden, men heldigvis klarte jeg å henge på. Jeg tenkte at «overlever jeg til toppen, så har jeg en sjanse». Jeg var aldri trygg på seieren i spurten, men jeg visste jeg hadde en god mulighet, sa Røiseland til TV 2.

– Det er så gøy å gå her, og jeg bare koste meg underveis, la hun til.

Tandrevold måtte ut i en strafferunde på første liggende, men reparerte det med fem treff på den neste.

Fire utøvere kom likt inn til første stående skyting. Der gikk Røiseland ut 3,3 sekunder foran Tandrevold og Chevalier-Bouchet, mens Julia Simon jaktet bak etter endt skyting.

– Jeg tenkte på sisterunden at «nå må jeg gå for seieren». Marte er en bedre spurter enn meg, og de eldste er jo eldst. Jeg er i veldig god form, og det var digg at den stående skytingen min satt. Det er første gang jeg er i spurtoppgjør mot Marte. Neste gang skal jeg forsøke å vinne, sa Tandrevold til TV 2 etter sin andre strake 2.-plass på to dager.

Karoline Knotten skjøt feilfritt på begge sine liggende serier og på en første stående, men farten i sporet var ikke all verden. Hun måtte i runden på siste stående og endte på 11.-plassen.

Det startet bra for Røiseland. Hun gikk ut først som sprintvinner fra dagen før og banket ned blinkene på første liggende, men måtte ut i en strafferunde etter andre skyting. Hun var dermed seks sekunder bak ledende Chevalier-Bouchet, som skjøt feilfritt gjennom hele løpet.

De tre i tet banket også ned alle blinkene på siste stående, og det ble en forrykende sisterunde.

(©NTB)

Flere nyheter: