Menu
Rødt vil kalle Sindre Finnes inn på teppet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Rødt vil kalle inn Erna Solbergs mann til høring i kontrollkomiteen

Rødt vil kalle inn Sindre Finnes, Erna Solbergs mann, til høring i kontrollkomiteen. De vil også kalle inn mannen til tidligere statsråd Thorhild Widvey (H).

Av NTB | 18.08.2023 14:44:31

Politikk: – Kontrollkomiteen må til bunns i de oppsiktsvekkende avsløringene. Da bør vi også kalle inn Sindre Finnes og Osvald Bjelland til kontrollhøring, sier Rødts representant Seher Aydar i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité til VG.

– De er begge nøkkelvitner til å svare på hvordan utnevninger og habilitetsvurderinger ble gjort i Erna Solbergs regjeringstid, sier hun.

Verken Sindre Finnes eller Osvald Bjelland ønsker å kommentere Rødts høringsinitiativ. NTB har vært i kontakt med Høyres pressesjef Cato Huasbø Fossen. Han sier at heller ikke partiet har noe kommentar til saken nå.

Bakgrunnen er Dagens Næringslivs avsløring torsdag om at tidligere kulturminister Thorhild Widvey (H) hadde lagd en lang liste med navn som kunne være mulige kandidater til statlige styrer. Hun sendte listen til ektemannen Osvald Bjelland, som da var administrerende direktør i rådgivningsselskapet Xynteo.

DN har funnet 17 navn på lista som fikk styreverv i statlig eide virksomheter i Erna Solbergs tid som statsminister, hvorav fire ble oppnevnt av Widvey selv.

– Jeg har ikke gitt verv til venner, men til personer jeg har møtt, som ble vurdert grundig i departementet og på Statsministerens kontor før de ble oppnevnt, sa Widvey til NRK torsdag.

Flere nyheter: