Dayot Upamecano ble utvist mot Lazio. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB

Rødt kort og straffespark da Lazio slo Bayern München 1-0

Lazio har håp om avansement etter 1-0-seier over Bayern München på hjemmebane i første kamp av åttedelsfinalen i mesterligaen i fotball.

Av NTB | 14.02.2024 23:02:00

Sport: Etter 66 minutter gikk Gustav Isaksen i bakken etter en avslutning inne i feltet, og dommeren var ikke i tvil da han pekte på straffemerket. I samme situasjon ble Bayern-stopper Dayot Upamecano vist det røde kortet. TV-bildene viste at Upamecano stemplet dansken stygt.

Straffen satte spissprofilen Ciro Immobile sikkert i nettet. I etterkant presset gjestene på for utligning, men de fikk den aldri.

– Før kampen sa jeg at vi skulle gi tilhengerne en kveld de vil huske, og det greide vi, sa Lazio-kaptein Immobile til Amazon Prime.

Returkampen spilles i München 5. mars. Der øyner Lazio, som trenes av veteranen Maurizio Sarri, håp om et overraskende avansement, mens Bayern vil forvente å vinne på eget gress. Lazio spiller utslagsrunde i mesterligaen for tredje gang i historien.

Bayern kom til onsdagens kamp med et ferskt 0-3-tap for tittelrival Leverkusen i bagasjen, som nå leder Bundesliga fem poeng foran Bayern. Tyskerne vant sist mesterligaen i 2019/20-sesongen, da de slo Paris Saint-Germain 1-0 i finalen.

– Tapet gjør oss frustrerte og sinte. Det var vi som tapte mer enn Lazio som vant denne kampen. Jeg vet ikke hvorfor vi mistet troen og intensiteten etter pause, sa Bayern-trener Thomas Tuchel.

Bayerns stjerneskudd Jamal Musiala (20) scoret sitt første av i alt fire mesterligamål mot nettopp Lazio på bortebane i februar 2021. Han fikk den aller beste sjansen før hvilen, men greide ikke å presse skuddet under tverrliggeren.

– Det er slike sjanser man vil ha, men jeg lente meg bakover. Vi er i en vanskelig periode, det kan vi ikke legge skjul på. En gnist kan endre mye, og vi må prøve å finne den, sa Kane til TNT Sports.

For første gang siden 2019 spilte Bayern en mesterligakamp uten å notere en avslutning mellom stengene.

Tidlig i 2. omgang fikk Isaksen en kjempesjanse alene med Bayern-keeper Manuel Neuer, men veterankeeperen sto i veien for skuddet.

I etterkant bidro dansken til at laget fikk straffespark.

Årets finalekamp i mesterligaen spilles på Wembley i London 1. juni.

Harry Kane hadde scoret 28 mål på 28 kamper før onsdagens duell. Han ble passet svært godt på i kampen og skapte bare noen få muligheter.

Også Kane skjøt over på en stor sjanse. Leroy Sane avsluttet et lurt frisparktrekk før pause, men skuddet snek seg på utsiden av stolpen.