Rodri scoret for Manchester City lørdag. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Rodri reddet ett poeng for Manchester City mot Chelsea – seiersrekken på elleve kamper brutt

Erling Braut Haaland bommet på flere store målsjanser da Manchester City spilte 1-1 hjemme mot Chelsea i Premier League. Raheem Sterling scoret mot gamleklubben

Av NTB | 17.02.2024 20:37:30

Sport: Dermed er initiativet i gullkampen tilbake i Liverpools hender. De lyseblå fra Manchester er fire poeng bak Merseyside-klubben med én kamp mindre spilt.

Uavgjortresultatet hjemme mot Chelsea betød også slutten på en knallsterk seiersrekke på elleve kamper. Haaland kom til flere store målsjanser, men jærbuen manglet presisjon.

Like før pause vartet Chelsea opp med en av flere gode kontringer. Til slutt bøyde Sterling inn 1-0 med en flott avslutning. Engelskmannen forlot Manchester City i 2022 etter en svært suksessrik periode i klubben.

– Han er iskald når han først klarer å dra av Kyle Walker, sa Viaplay-ekspert Lars Tjærnås om Sterlings mål.

Med under ti minutter igjen utlignet Rodri for vertene, og det endte 1-1 i Manchester.

Halvveis ut i førsteomgangen kom Nicolas Jackson til en stor sjanse etter flott forarbeid fra Cole Palmer og Malo Gusto, men Ederson stanset avslutningen. Det klarte han ikke da Sterling avsluttet et flott Chelsea-angrep til 1-0 like før hvilen.

– En mønsterovergang fra Chelsea, skrøt Viaplay-kommentator Kasper Wikestad.

Et par minutter etter sidebyttet var Haaland nære 1-1, før Chelsea skuslet bort en stor dobbeltsjanse i andre enden kort tid senere. Ti minutter før slutt kom omsider utligningen.

Det omvendte oppgjøret mellom lagene i høst endte 4-4 etter et fyrverkeri av en fotballkamp.

I den påfølgende sesongen endte Chelsea på 3.-plass bak suverene Manchester City og Liverpool. I fjor avsluttet de på en meget svak 12.-plass.

De elendige resultatene de siste par årene har kommet til tross for en rekke dyre signeringer. Enzo Fernández, Moisés Caicedo og Mykhailo Mudryk er blant spillerne som har kostet London-klubben store summer.

Vertene kom til kampens første sjanse i regnværet i Manchester. Haaland raget høyt på et innlegg fra rekkekamerat Julian Alvarez, men fikk ikke presset hodestøtet under tverrliggeren.

For andre sesong på rad sliter Chelsea stort langt bak de beste lagene i Premier League. Blåtrøyene fra London har vunnet ligaen to ganger de siste ti årene, men mannskapet fra Stamford Bridge har opplevd en sammenhengende nedtur siden de tok Champions League-tittelen i 2021.