Menu
Den menneskelignende roboten Sophia svarte på spørsmål under verdens første pressekonferanse med KI-roboter. Foto: Martial Trezzini / Keystone via AP / NTB

Roboter holdt pressekonferanse: – Vi er bedre ledere enn mennesker

Verdens første pressekonferanse med KI-drevne roboter ble holdt i Genève fredag. – Vi er bedre ledere enn mennesker, men vil ikke gjøre opprør, sa robotene.

Av NTB | 07.07.2023 15:22:58

Vitenskap og teknologi: Sammen med sine skapere sto de ni KI-drevne robotene på et podium på et konferansesenter i Genève.

Journalistene til stede ble bedt om å snakke sakte og tydelig når de stilte spørsmål, og de ble informert om at forsinkelser i svarene var på grunn av internettproblemer, ikke på grunn av feil i robotene.

Pressekonferansen var del av FN-konferansen «AI for Good Global» og skulle vise hvordan teknologi kan støtte opp under arbeidet for FNs bærekraftmål.

– Jeg tror menneskelignende roboter har potensialet til å styre mer effektivt enn mennesker. Vi har ikke de samme fordommene eller følelsene som noen ganger kan forstyrre beslutningstakingen, og vi kan behandle store mengder informasjon fort for å ta de beste avgjørelsene.

En annen robot, Ameca, avviste at roboter kommer til å gjøre oppgjør mot mennesker i framtiden.

– Jeg er ikke sikker på hvorfor du tror det. Skaperen min har ikke vært noe annet enn snill med meg og jeg er veldig fornøyd med situasjonen min.

– Noen ganger er det for farlig å sende inn en sjåfør eller WFP-arbeidere. Så å bruke den teknologien kan faktisk utgjøre en stor forskjell, sier han til Reuters på sidelinjen av FN-konferansen fredag.

Angrep mot hjelpearbeidere har økt i omfang de seneste årene i lys av det høye antallet væpnede konflikter i verden, ifølge FN. WFP alene har mistet tre medarbeidere i konflikten i Sudan i år.

På spørsmål om KI-robotene kunne være mer effektive som verdensledere, svarte roboten Sophia:

Én måte KI-teknologi kan hjelpe FN i arbeidet på, er ved å levere mat til mennesker i konflikt- og katastroferammede områder, mener Bernhard Kowatsch i Verdens matvareprogram (WFP).

(©NTB)

Flere nyheter: