John Arne Riise Avaldsnes røk ut av cupen mot Åsane. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Riises Avaldsnes slått ut av cupen – Brann enkelt videre etter 8-0-seier

Jon Arne Riises Avaldsnes er ute av cupen etter de tapte 0-3 hjemme for Åsane i den tredje runden. Brann lekte seg videre da de knuste Klepp 8-0.

Av NTB | 21.06.2023 19:59:03

Sport: Det ble tungt for Riises jenter da Milena Kokosz sendte Åsane i ledelse etter 24 minutter, før Andrine Mo doblet ledelsen fire minutter inn i andre omgang.

18 minutter før full tid satte Katarina Dybvik Sunde spikeren i kista for Avaldsnes da hun fastsatte resultatet til 3-0.

Forrige sesong tok Avaldsnes seg hele veien til kvartfinalen, hvor de røk ut for Stabæk.

Brann var på sin side fullstendig overlegne fra start, og Nora Eide Lie sendte bergenserne opp i ledelse allerede i kampens første spilleminutt.

20 minutter senere satte Lie inn sitt andre for dagen, før Signe Gaupset og Karoline Haugland sikret 4-0-ledelse til pause.

Etter hvilen fortsatte målfesten da Maria Dybwad Brochmann satte inn to raske mål, før Marthine Østenstad og Alyssa Walker sikret 8-0-seier.

Dermed måtte de ut i straffesparkkonkurransen, hvor Anja Avdal og Sunniva Raaen ble de store syndebukkene da de bommet på sine straffer for Hønefoss.

Rosenborg knuste ligarival Arna-Bjørnar 4-0 på bortebane etter mål av Emilie Nautnes, Sara Hørte (hattrick) og Synne Brønstad, mens Vålerenga knuste henholdsvis AaFK Fortuna 5-2 på hjemmebane.

Stabæk tok også en storseier da de vant 4-1 borte mot Harstads-laget Medkila, mens Lillestrøm sikret 4-0-seier hjemme mot Kolbotn.

Den siste kampen ble en skikkelig målfest hvor Lyn til slutt vant 6-4 over Øvrevoll Hosle.

Det så også lenge ut som Hønefoss skulle få til et lite mirakel da de ledet 1-0 over Røa fram til det 89. spilleminutt. Da utlignet Cassandra Bogere for toppserieklubben og sikret ekstraomganger, hvor ingen av lagene klarte å gjøre seg tellende.

Senere onsdag kveld fikk imidlertid alle favorittene det langt lettere da de tok seg komfortabelt videre i cupen.