John Arne Rises Avaldsnes vant første kamp siden juni. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Første seier på elleve kamper – opp fra nedrykksplass

John Arne Riises Avaldsnes vant 3-2 hjemme over Arna-Bjørnar i Toppserien og gikk med det opp på kvalikplass lørdag ettermiddag.

Av NTB | 21.10.2023 18:52:34

Sport: Det var Avaldsnes første seier på elleve kamper. Sist de fikk med seg tre poeng var helt tilbake til 10. juni da de vant 1-0 hjemme over Lillestrøm.

Det skiller bare to poeng ned til Arna-Bjørnar på nedrykksplass. Avaldsnes har også fem poeng opp til Åsane på trygg grunn.

17 år gamle Ida Natvik sendte Avaldsnes i ledelsen etter bare ti minutter, før Kristina Svandal fikk muligheten til å doble ledelsen fra krittmerket. 19-åringen bommet imidlertid på straffen, men satte inn returen.

21 minutter før full tid ga Vilde Vedeler gjestene fornyet håp da hun satte inn reduseringen, før Arna-Bjørnar-keeper Hanne Larsen utlignet på straffe, tre minutter før full tid.

Susan Ama Duah ble likevel den store helten da hun sikret seieren for gjestene, ett minutt før full tid.

Riises jenter har dermed fortsatt et lite håp om å berge plassen uten å måtte gå gjennom kvalifisering når det står igjen tre serierunder.

LSK Kvinner vant 2-0 hjemme over Åsane lørdag ettermiddag. Miljana Ivanovic og Signe Holt Andersen scoret vertenes mål.

Senere lørdag kveld sikret Iris Omarsdottir seier for Stabæk da hun satte inn 3-2-målet etter 88 minutter hjemme mot Røa. Ett minutt på overtid la Thea Loennecken på til 4-2.