Menu
De norske samlet etter 0-0-kampen mot Frankrike som avsluttet kvinnelandslagets februarsamling. I løpet av tre kamper ga Hege Riise spilletid til samtlige 25 spillere i troppen. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Riise fornøyd med utbyttet av Tournoi de France – ga spilletid til alle 25 i troppen

Landslagssjef Hege Riise ble imponert av spillerne da Norge avsluttet Tournoi de France med 0-0 mot verdensfemmer Frankrike.

Av NTB | 22.02.2023 11:35:37

Sport: På nest siste samling før hun tar ut troppen til VM-sluttspillet, sikret laget et nytt sterkt resultat mot en toppnasjon. De siste årene har Norge fått flere stygge smeller i slike kamper, deriblant 0-7 mot Nederland og 0-8 mot England. Siden oktober har Riises lag slått Nederland (8) borte, spilt uavgjort mot England (4) og Frankrike (5).

– Det viser at vi jobber med de riktige tingene, og at vi er enige om hvordan vi skal spille mot de beste. Formasjonen og taktiske endringer i kamp fungerer veldig fint, sier Riise til fotball.no,

– Vi holder tempoet, selv om vi blir mer unøyaktige når tempoet blir presset opp. Det er en fin referanse å ta med seg videre. Nå vet vi hvor lista ligger neste gang, og jevnlig matching mot god motstand løfter vårt eget spill.

I uttaket til samlingen måtte hun se bort fra en rekke spillere som er ute med skade. Ada Hegerberg, Caroline Graham Hansen, Ingrid Syrstad Engen, Anja Sønstevold, Sophie Román Haug, Elisabeth Terland og Lisa Naalsund er blant dem. Hun tok med seg 25 spillere til Frankrike, og samtlige fikk spilletid.

Keeperne Sunniva Skoglund, Guro Pettersen og Aurora Mikalsen sto en kamp hver, mens 19 av utespillerne spilte fra start iallfall en gang.

– Jeg synes vi innledet kampen veldig fint. Med et litt høyere press fikk vi brudd og kontringer og kunne scoret mål. Det var en periode i første omgang der vi var unøyaktige og fikk kontringer på våre kontringer. Da hang vi litt i tauene, men vi fikk kontrollert oss fint inn igjen, sa Riise.

– Det ble jobbet hardt over hele linja, og det er imponerende hva vi klarer å ri av når de er direkte i sitt spill og utfordrer oss én mot én med stor fart. Vi demmet godt opp og spilte en god kamp.

Hun håper at de skadde spillerne er aktuelle igjen til samlingen i april, der det blir bortekamper mot Spania (7 på Fifa-rankingen) og Sverige (3). Da kan det bli comeback for Norges to største stjerner Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg, og det brygger opp til hard kamp om plassene i VM-troppen.

* 204: Julie Blakstad (2/1)

* 200: Guro Reiten (2/1), Frida Maanum (2/1)

* 198: Amalie Eikeland (2/1)

* 180: Mathilde Harviken (2), Guro Bergsvand (2/1)

* 166: Maren Mjelde (2/1), Karina Sævik (2)

* 165: Vilde Bøe Risa (2/1)

* 155: Tuva Hansen (2)

* 130: Marit Bratberg Lund (2)

* 115: Thea Bjelde (1/1), Emilie Nautnes (1/2), Maria Thorisdottir (1/1)

* 90: Sunniva Skoglund (1), Guro Pettersen (1), Aurora Mikalsen (1), Emilie Haavi (1), Sara Hørte (1).

* 70: Emma Stølen Godø (1/1)

* 61: Celin Bizet Ildhusøy (1)

* 45: Thea Sørbo (1)

* 29: Emilie Joramo (0/1)

* 25: Malin Brenn (0/1)

*1: Anna Jøsendal (0/1).

Riise byttet ti spillere i startelleveren fra 1-0-seieren over Uruguay til 0-2-tapet for Danmark, og hun gjorde ni endringer igjen til avslutningskampen tirsdag. Åtte av spillerne som startet mot Uruguay, gjorde det også mot Frankrike.

Da Anna Jøsendal ble byttet inn rett før slutt tirsdag, hadde alle i troppen fått spilletid. Slik var fordelingen under samlingen målt i minutter (antall kamper fra start/som innbytter i parentes):

(©NTB)

Flere nyheter: