Declan Rice scoret Arsenals vinnermål på overtid av overtiden mot Luton. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Rice reddet Arsenal – matchvinner sju minutter på overtid

Declan Rice tok Arsenal til 4-3 borte mot Luton og sørget for serielederens femte strake seier i Premier League. Avgjørelsen falt langt ut i tilleggstiden.

Av NTB | 05.12.2023 23:39:42

Sport: Et godt slått innlegg fra Martin Ødegaard ble helt sentral i sluttsekundene. Ballen endte hos Rice, som stanget inn vinnermålet.

Det kom på overtid av de tillagte seks minuttene. Fram til da hadde Arsenal brukt over en halvtime på å finne en vei til tre nye poeng.

Kai Havertz tuppet inn 3-3 etter en time på Kenilworth Road, og kort tid før hadde Luton sensasjonelt gått opp i 3-2 etter å ha havnet under to ganger.

Ross Barkley utnyttet da en brøler fra Arsenals keeper David Raya.

Gabriel Martinelli tok Arsenal i føringen etter 20 minutter. Han fikk en enkel jobb i kjølvannet av et dårlig tilbakespill fra vertene. Fem minutter senere var lagene like langt etter at Gabriel Osho hadde stanget inn et hjørnespark.

På tampen av omgangen var det Gabriel Jesus som brukte hodet og tok Arsenal opp i 2-1. Tirsdagskampen ble langt tøffere enn Mikel Artetas menn nok hadde sett for seg.

Overtidsseieren betyr ar Arsenal er på tabelltopp uansett hva som skjer i resten av midtukens kamper. Liverpool vil være to poeng bak med seier over sisteplasserte Sheffield United onsdag.

Luton ligger på 17.-plass med ni poeng.

Bortelaget dominerte tungt den siste halvtimen, men Luton forsvarte seg godt og ga fra seg lite rom. Først i kampens siste sekunder kom åpningen.

På sine seks første bortekamper hadde Arsenal kun sluppet inn tre mål, men det antallet doblet seg på under 60 minutters spill mot Luton.