Menu
Lene Retzius i kvalifiseringen i stavsprang under VM i friidrett. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Retzius kjempet med tårene etter VM-nedtur: – Lei av å gjøre det dårlig i mesterskap

Lene Retzius gikk over solide 4,60 meter i mandagens kvalifisering, men det holdt ikke til hennes første stavfinale i et internasjonalt mesterskap.

Av NTB | 21.08.2023 21:34:37

Sport: Etter at hun rev på tredje og siste forsøk på 4,65, kjempet hun med gråten på arenaen i Budapest.

– Det var såpass nærme, men ikke godt nok i dag. Jeg er lei av å gjøre det dårlig i mesterskap og er skuffet over meg selv, sa Retzius til NRK.

– Jeg føler jeg er i god nok form, men klarer ikke levere varene i dag, fortsatte hun.

På 4,60 ble det også utfordrende for Retzius innledningsvis. Som på høyden før rev hun først to ganger, men svingte seg over i et meget godt tredje forsøk.

Arrangøren valgte ikke å utvide fra 12 til 15 finalister og flyttet listen opp på 4,65 meter. Det ble for høyt for 27-åringen.

Friidrettsprofilen fra Moelv kom til Budapest med en årsbeste på 4,55. Den er nå forbedret, men det ble mager trøst.

– Dette ble tidenes stavkvalifisering for kvinner. Tolv jenter over 4,65 har aldri skjedd før, sa stavtrener Atle Guttormsen til NRK.

Mandag klarte ikke mindre enn 23 utøvere 4,50.

Retzius har den norske rekorden på 4,70 meter. og sikret seg dermed deltakelsen på ranking. Det formelle kvalifiseringskravet lød på 4,71.

Retzius står med ni NM-titler utendørs. Innendørs har hun vunnet NM fem ganger.

Retzius trengte to forsøk på å klare 4,35 meter etter å ha stått over åpningshøyden 4,20. Deretter rev hun to ganger på 4,50. Med et tredje riv på den høyden ville finaledrømmen vært over. I tredje forsøk traff imidlertid Retzius godt og svingte seg over.

Bredden i stavkonkurransen i Ungarn var på et helt annet nivå enn under VM i Eugene for ett år siden. Den gangen var det kun ni utøvere som kom seg over 4,50 i kvalifiseringen. Dermed holdt 4,35 til en finaleplass for enkelte.

(©NTB)