Menu
En 23 år gammel mann er tiltalt for en masseskyting ved kjøpesenteret Field's i København 3. juli 2022. Tre personer ble drept og flere ble såret. Foto: Olafur Steinar Gestsson / Ritzau / AP / NTB

Rettssaken etter kjøpesenter-skytingen i København fortsetter uten tiltalte til stede

23-åringen som er tiltalt for å ha skutt og drept tre personer på kjøpesenteret Field's i København i fjor, har forlatt rettssalen.

Av NTB | 12.06.2023 14:39:11

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen var til stede i retten mandag morgen og ble da ledsaget av en sykepleier. Han fikk tillatelse til å utebli fra retten etter lunsj, opplyser rettens administrator Jens Stausbøll.

23-åringen er tiltalt for å 3. juli i fjor ha skutt og drept en gutt og en jente på 17 år og en 46 år gammel mann på kjøpesenteret. Seks andre ble såret. Han er også tiltalt for å ha forsøkt å drepe flere, og for å ha utsatt andre for fare.

Aktor Søren Harbo har bedt om at mannen dømmes til tvungent psykisk helsevern. Harbo brukte mandag formiddag på å gå gjennom de store linjene i saken, før han brukte ettermiddagen på å gå mer i detalj. Han har blant annet lest opp fra obduksjonsrapportene som beskriver hvilke skader de tre drepte hadde, samt fra politiavhørene av tiltalte.

Mannen ønsker ikke å forklare seg under rettssaken.

Ifølge politiet forklarte mannen at han ikke kunne huske stort av hva som skjedde på Field’s, men at han mente å ha skutt noen. Mannens forsvarer Luise Høj sa i sin innledning mandag formiddag at dette henger sammen med hans psykiske tilstand.

Saken fortsetter tirsdag. Det er uklart om 23-åringen kommer til å være til stede.

Det er satt av til sammen seks dager til rettssaken. Dom i saken forventes 5. juli.

(©NTB)

Flere nyheter: