Menu
Etter elleve avstemninger på tre dager har det ikke vært mulig for Kevin McCarthy å sikre seg stemmene han trenger for å bli valgt til leder av Representantenes hus. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

Representantenes hus klarte heller ikke på dag tre å velge ny speaker

Etter fem avstemninger torsdag, elleve totalt, står Representantenes hus i USA fremdeles uten en leder. De forsøker igjen fredag.

Av NTB | 06.01.2023 02:14:58

Politikk: Kevin McCarthy klarte heller ikke å sikre seg flertall i den ellevte avstemningen, den femte som ble avholdt torsdag. Etter det stemte medlemmene for å ta pause til klokken 12 fredag, lokal tid.

Med den tiende avstemningen ble det klart at dette ikke lenger er den lengste kampen om ledervervet i Huset på 100 år, men den lengste siden 1859, to år før borgerkrigen brøt ut, skriver New York Times.

Tirsdag og onsdag tok de folkevalgte pause etter tre avstemninger der republikaneren Kevin McCarthy ikke klarte å sikre seg flertall og bli valgt til kammerets leder for de kommende årene. Partiet har heller ikke nok stemmer til å vedta en pause i møtet uten støtte fra demokratene.

De elleve nederlagene for McCarthy de siste tre dagene skyldes at rundt 20 utbrytere i hans eget parti ikke vil støtte ham. De har i stedet stemt på andre kandidater. Med 222 av 435 seter, skal det bare noen få utbrytere til for å hindre McCarthy i få det nødvendige flertallet på 218 stemmer.

Alle demokratene stemte på sitt eget partis kandidat, Hakeem Jeffries, som fikk 212 stemmer i hver runde.

(©NTB)

Flere nyheter: