Menu
Renate Reinsve, som her akkurat har vunnet en Amandapris i Haugesund i 2022, får sin egen stein i byens Walk of Fame. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Renate Reinsve og Nils Ole Oftebro klare for filmbyens Walk of Fame

Stjerneskuddet Renate Reinsve og veteranen Nils Ole Oftebro skal hedres med hver sin Amanda-stein på Haugesunds Walk of Fame.

Av NTB | 03.07.2024 09:33:09

Kuriosa og kjendiser: Avdukingen skal skje 17. august under Den norske filmfestivalen i Haugesund.

I komiteens begrunnelse heter det at man har valgt å hedre to skuespillere som «virkelig har bidratt til å bygge opp under profesjonaliteten og kvalitetsnivået i Norges skuespillermiljø, både på teaterscenen og i film- og TV-bransjen».

– Jeg er utrolig stolt og beæret over å få navnet mitt foreviget i Haraldsgata i Haugesund i år, sier Renate Reinsve, som i 2022 vant Amandapris for rollen i «Verdens verste menneske», som også innbrakte henne Gullpalme i Cannes som beste kvinnelige skuespiller.

Nils Ole Oftebro har to Amandapriser i vise til, for beste mannlige hovedrolle i «Du kan da ikke bare gå» (1986) og beste mannlige birolle i «Thranes metode» (1998).

Han har spilt i nærmere 100 filmer og TV-serier og en lang rekke teaterstykker – og står for tiden på scenen i Oslo Nye Teaters «En lang dags ferd mot natt» sammen med partneren Anette Hoff og sønnene Jakob og Jonas Hoff Oftebro.

– Jeg ble utrolig rørt og overrasket over æren av å få en sten her sammen med alle heltene og kollegene mine. Å bli omgitt av og få være en del av denne gjengen fyller meg med stor glede, sier Oftebro – som etterfølger sønnen Jakob, som fikk fortausplass i Haugesund i 2016.

* 2016: Liv Ullmann og Jakob Oftebro

* 2017: Pia Tjelta og Bjørn Sundquist

* 2018: Toralv Maurstad og Agnes Kittelsen

* 2019: Aksel Hennie og Anne Marit Jacobsen

* 2020: Sven Nordin og Ingrid Bolsø Berdal

* 2021: Anders Baasmo og Andrea Bræin Hovig

* 2022: Anneke Von Der Lippe, Bjørn Floberg, Marie Blokhus og Pål Sverre Hagen

* 2023 Ine Marie Wilmann og Ingar Helge Gimle

* 2015: Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp

(©NTB)

Flere nyheter: