Menu
Eksamen i norsk på Åssiden Videregående skole. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Rektorer fikk ikke lov til å skrive ut eksamen

Før norskeksamen på vgs. var flere lærere i Oslo kritiske til at elevene ikke skulle få utdelt oppgavene på papir. De fikk nei på spørsmål om å skrive ut.

Av NTB | 23.05.2023 13:48:57

Utdanning: Flere skoler spurte Oslo kommune om de kunne få skrive ut arkene, skriver Aftenposten.

– Det å lese mange vedlegg på skjerm er ikke gunstig. På bakgrunn av debatten rundt dette spurte vi i forrige uke om vi kunne få skrive ut. Men vi fikk beskjed fra Utdanningsetaten i Oslo at vi ikke fikk lov. Eksamen skulle være heldigital, sier rektor Inge Johnsen ved Otto Treider Private Gymnas.

Etter kaoset med eksamen tirsdag har spørsmålet om en reserveløsning på nytt kommet opp, men Utdanningsdirektoratet har gjentatt at eksamen skal være heldigital.

Nå viser det seg at flere skoler likevel hadde skrevet ut prøvene, blant dem Oslo Katedralskole.

– For det eksamenskaoset som oppsto, var det ikke utarbeidet retningslinjer. Vi delte ut papirversjoner klokken 9.30 til de elevene som fortsatt ikke var pålogget. På det tidspunktet var det ingen klar beskjed fra Utdanningsdirektoratet, skriver rektor Patrick Stark i en epost til avisa.

Utdanningsdirektoratet jobber med å innhente informasjon om hvilke konsekvenser gårsdagens problemer har hatt for eleven.

(©NTB)

Flere nyheter: