Menu
Apple nådde nye høyder fredag, med en sluttkurs som verdsetter teknologigiganten til over 3 billioner dollar. Illustrasjonsfoto: Kathy Willens / AP / NTB

Rekord for Apple – var verdt over 3 billioner dollar da børsen stengte

IT-giganten Apple ble fredag det første selskapet som avsluttet børsdagen med en markedsverdi på svimlende 3 billioner dollar.

Av NTB | 01.07.2023 06:43:02

Økonomi og næringsliv: I løpet av dagen steg kursen med 2,3 prosent, til 193,97 dollar. Det gir en samlet verdi på selskapet på 3,05 billioner dollar.

Verdien tilsvarer nærmere 33 billioner eller 33.000 milliarder kroner med dagens kurs. Det er litt over dobbelt så mye som det norske oljefondet.

Apple passerte 3 billioner dollar også i løpet av børsdagen 3. januar, men falt den gangen litt før sluttnoteringen ved børsens stengetid.

– Dette vitner om ett av de mest suverene børsnoterte selskapene som noen gang har eksistert, sier markedsstrateg Art Hogan i kapitalfondet B. Riley Wealth om Apples verdivekst.

Fire andre amerikanske selskaper har en markedsverdi på over en billion dollar: Amazon, Microsoft, Googles morselskap Alphabet og Nvidia, som blant annet produserer databrikker.

(©NTB)

Flere nyheter: