Menu
Sam Kerr ble matchvinner da Chelsea vant FA-cupfinalen foran et rekordpublikum på Wembley. Foto: Rhianna Chadwick, PA via AP / NTB

Reiten og Mjelde FA-cupmestere foran rekordpublikum – Chelsea vant 1-0

Sam Kerr ble matchvinner i det 68. minutt da Chelsea slo Manchester United 1-0 i kvinnenes FA-cupfinale foran 77.390 tilskuere på utsolgte Wembley.

Av NTB | 14.05.2023 17:34:10

Sport: Tilskuertallet er ikke bare rekord for FA-cupfinalen, men for en nasjonal klubbkamp for kvinner. Den tidligere toppnoteringen var fra en spansk seriekamp mellom Barcelona og Atlético Madrid.

– Vi har spilt her flere ganger enn på Stamford Bridge, så det føles som hjemmebane, sa Chelsea-manager Emma Hayes til BBC etter Chelseas tredje strake FA-cuptriumf. Men det gikk ikke på skinner mot finaledebutanten United.

Guro Reiten og Maren Mjelde startet begge for et Chelsea-lag som ble hardt presset i første omgang og deler av den andre. United var klart best i første omgang, hadde den største sjansen ved Millie Turner og ble etter manges mening snytt for straffe da Niamh Charles felte Nikita Parris.

Hendelsen på overtid i omgangen skjedde rett ved 16-meterstreken. VAR sjekket den for mulig straffe, men United måtte nøye seg med frispark. Etter manges mening fortsatte forseelsen inn i feltet.

– Vi må ikke undervurdere kampbelastningen. Vi så slitne ut i første omgang, og vi måtte sparke hverandre litt i gang i pausen, sa Hayes om det som viste seg å være en effektiv pauseprat.

– Vi vet å holde oss inne i en kamp, og selv når vi ikke er på vårt beste kan vi greie å endre ting.

– Sam er uvurderlig, men Pernille fortjener ros. Jeg gjorde nesten byttet ved pause, men ventet litt for å se an hvem som var mest slitne, sa Hayes.

– Vi slo av i ett øyeblikk, og så fikk Kerr rommet vi nektet henne resten av kampen, sa United-manager Marc Skinner til BBC.

– Uansett er jeg stolt av jentene i dag. Dette er et ungt, sultent lag, sa han.

Vilde Bøe Risa og Lisa Naalsund var på United-benken, men kom ikke innpå.

Chelsea hadde bare en stor sjanse i den første omgangen, da Lauren James i det 41. minutt kom foran motspilleren på et innlegg fra venstre og nikket mot lengste hjørne. Mary Earps i målet beveget seg lynraskt og slo ut før hun kolliderte med stolpen.

Chelsea ble farligere da Pernille Harder kom inn i det 57. minutt. Hun kom umiddelbart til flere gode muligheter, og i det 68. minutt sto hun sammen med Reiten for forarbeidet til vinnermålet. Reiten spilte fram dansken, som slo et perfekt innlegg mellom keeper og forsvar. Ved lengste stolpe sendte Kerr ballen i mål og feiret med baklengs salto.

(©NTB)