Menu
Over 30.000 mennesker er evakuert fra deler av Rhodos der flere store skogbranner på den greske øya. Foto: AP / NTB

Reiseselskaper kansellerer flygninger til Rhodos

Flere reiseselskap kanseller flyreiser til Rhodos grunnet skogbrannene på den greske øya. Tui har blant annet innstilt alle fly fram til og med tirsdag.

Av NTB | 23.07.2023 12:43:19

Ulykker og naturkatastrofer: – Tui kansellerer alle reiser til Rhodos fra og med i dag og inkludert tirsdag. Så tar vi en ny vurdering for resten av uka, når vi ser hvordan situasjonen utvikler seg, opplyser kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen til NTB søndag ettermiddag.

– Vi har kansellert reisen til i overkant av 400 gjester fra Norge. Vi sender flyene tomme nedover, slik at planlagte hjemreiser kan foregå som normalt. På den måten gjør vi også plass til evakuerte som trenger hotellrom, sier hun videre.

Tui opplyser at de har i underkant av 100 norske gjester i områdene som er berørt av skogbrannene. Totalt har Tui i Norden om lag 2500 gjester på Rhodos.

Omkring 19.000 mennesker er nå evakuert fra deler av Rhodos i forbindelse med skogbrannene på øya, ifølge den greske statsministeren, Kyriakos Mitsotakis.

Brannvesenet har kategorisert hele østkysten av det greske fastlandet, samt øyene Evvia og Rhodos, som kategori 5-områder, det vil si det høyeste på en skala for risiko for brann.

– Totalt har vi cirka 2500 Ving-gjester på Rhodos nå. Vi sender ikke gjester i dag til de områdene som er evakuerte. Det er 30 gjester som vi kontaktet i går som fikk sin ferie kansellert da hotellene de skulle bo på ligger i områder som er evakuert, opplyser norgessjef Marie-Anna Zachrisson i Ving.

Alle Ving-gjestene som er på ferie og som ble evakuert på Rhodos i går har vi kontakt med, opplyser hun videre.

– Nå er fokus på å finne nytt bosted til disse, samt hjelpe dem som de trenger hjelp, sier hun.

– Det er kjempekjedelig å måtte ringe noen og si fra om det kvelden før. Dette gjelder avreiser fra Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim, opplyste kommunikasjonssjef Beatriz Rivera i Apollo til VG natt til søndag.

Selskapet har ikke innstilt flygingene til øya, kun reisene for dem som skulle til områdene Lardos, Pefkos og Kiotari søndag. Rivera anslår at det gjelder rundt 200 personer, skriver avisen.

Reiseselskapet Ving opplyser til NTB at de har tatt en avgjørelse om å ikke fly reisende til Rhodos søndag.

Også reiseselskapet Apollo har kansellert flere planlagte reiser til den greske øya søndag.

Flere nyheter: