Menu
I Sør-Norge bør man finne fram paraplyene denne uka. Foto: Geir Olsen / NTB

Regn i vente i Sør-Norge

Det er lite sommer og sol i sikte i uka som kommer. Mot slutten av uka ventes det et væromslag med mye nedbør i den sørlige halvdelen av landet.

Av NTB | 30.06.2024 14:43:14

Vær: – Det som har skapt litt drama de siste dagene, er dette regn- og tordenværområdet som har spredt seg sakte fra sør til nord, sier vakthavende meteorolog Olav Erikstad i StormGeo til TV 2.

Han opplyser at lavtrykket svekkes mandag, noe som gir mindre nedbør i første halvdel av uken. Det ventes dog et værskifte torsdag, med et kraftig lavtrykk inn fra vest som treffer hele Sør-Norge, og fører til regn.

– Der blir det mye gråvær og regn, opplyser Erikstad.

Statsmeteorolog Håkon Mjelstad sier til VG at det er vanskelig å si akkurat hvor mye nedbør som kommer, og hvor kaldt det vil bli.

– Men det blir ikke store mengder og farevarsler. De fleste synes nok det er mer kjedelig enn plagsomt, sier statsmeteorolog Håkon Mjelstad til VG.

– Det blir nok den landsdelen med best vær til uken. Der får store deler mindre skyer og ingen nedbør, sier Mjelstad til avisen.

Statsmeteorologen kan også melde om bedring i været i Sør-Norge mot helgen.

– Da ser det ut som det blir bedre, og mulighet for sol!

Særlig Vestland og Møre og Romsdal er utsatt.

I Nord-Norge er det ventet bedre vær til uken. Der kan det bli temperaturer opp mot 20 grader, og det blir lengre perioder med opphold og sol i ytre strøk.

(©NTB)

Flere nyheter: